Filmový Macbeth slibuje epickou podívanou

Filmy Novinky

Divadelní hry Williama Shakespeara jsou nejspíš materiálem, který budou filmaři zpracovávat ještě hodně dlouho. Spočítat, kolikrát se v kinech objevila adaptace některého příběhu, nebo alespoň film inspirovaný hlavní zápletkou, by nejspíš zabralo dost času. Letos na podzim se k tomu výčtu přidá další hvězdně obsazený film – Macbeth.

Macbeth, vévoda skotský, jednoho dne vyslechne proroctví tří čarodějek. Ty mu věští, že se stane králem Skotska. Pohlcen ctižádostí a poháněn k činu svou manželkou, Macbeth zabije svého krále a zabere si trůn pro sebe.

Macbeth plakátSnímek vznikal v koprodukci Velké Británie, Francie a USA a může se pochlubit opravdu hvězdným obsazením. Role Macbetha se ujal Michael Fassbender, jako Lady Macbeth září držitelka Oscara Marion Cotillard. V dalších rolích představitel Remuse Lupina David Thewlis (Duncan), Elizabeth Debicki (Lady Macduff), Sean Harris (Macduff) nebo Jack Reynor (Malcolm).

Režii snímku svěřili producenti do rukou Justina Kurzela, o adaptaci divadelní hry na filmový scénář se postarali Michael Lesslie, Todd Louiso a Jacob Koskoff.

Michael Fassbender patří v současné době mezi hodně oblíbené herce. V blízké době ho můžeme vidět například ve filmech Steve Jobs, The Light Between Oceans, X-Men: Apocalypse nebo Assassin’s Creed. Navíc se objevily zvěsti o tom, že by měl vdechnout život Harrymu Holeovi v dlouho připravované adaptaci Nesbøho detektivky Sněhulák.

Zdroje informací a obrázků: EmpireOnline.com, EW.comFilmEurope.cz, hitfix.comIMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge