Pokračování Alenky dorazí v květnu 2016

Filmy Knihy Novinky

Pokud vás v roce 2010 uchvátila Burtonova temnější verze Alenky v Říši divů, můžete si v kalendáři označit datum 27. května 2016, protože přesně v tento den by měl mít premiéru druhý díl.

O filmovém pokračování úspěšné Alenky se mluví už od roku 2012, kdy se rozhodlo o tom, že k scénáři opět usedne Linda Woolverton. V květnu 2013 film získal režiséra, Jamese Bobina, i dvě potvrzené navrátivší se hvězdy, Johnyho Deppa a Miu Wasikowskou. Zbytek oblíbeného hereckého osazenstva se nasbíral v průběhu dalších let.

Můžeme se tak znovu těšit na Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, které doplní Sacha  Baron Cohen a Rhys Ifans. Samotné natáčení začalo 4. srpna 2014 v Sheppertonských studiích, pokračovalo v docích Gloucester a ukončeno bylo v říjnu téhož roku. Oficiální název filmu zní Alice Through the Looking Glass, anglický název knižní předlohy zní Through the Looking Glass and What Alice Found There a do češtiny bývává přeložen jako Za zrcadlem a co tam Alenka našla.

Lewis Carroll pokračování úspěšné Alenky vydal v roce 1871, kniha je plná slovních hříček a odkazů na hru v šachy. Své filmové adaptace se dočkala už v roce 1998 v televizi s Kate Beckinsale v hlavní roli. Uvidíme, jaká bude nová filmová verze. Dnes Disney vypustilo ven první oficiální plakáty k filmu:

Alice Through The Looking Glass poster 1

Alice Through The Looking Glass poster 2

Kromě toho se taky můžeme podívat na nějaké ty fotky z natáčení:

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, CSFD.cz, Wikipedia.org, ComingSoon.net, DailyMail.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge