Knihy Jandy Nelson zamíří na filmová plátna

Filmy Knihy

Už bychom si mohli zvyknout na další a další novinky o tom, která oblíbená kniha se dostane brzy do kin… Jenže když ona je každá novinka takovým milým přkevapením, nemyslíte?

Nebe je vsudeAutorka Jandy Nelson má docela hezky našlápnuto na to, aby se stala druhým Johnem Greenem, alespoň co se tedy týká převedení knih na filmová plátna.

Warner Bros. totiž zakoupilo filmová práva na obě její knihy, I’ll Give You The Sun a The Sky Is Everywhere, které v češtině vyšlo u nakladatelství CooBoo pod názvem Nebe je všude.

Nebe je všude vypráví příběh sedmnáctileté Lennie, která miluje knihy, muziku a hru na klarinet a celých sedmnáct let žije ve stínu své sestry Bailey. Ta je teď ale mrtvá Lennie najednou přespává v domě plném smutku pod zamračenou oblohou. Jako by někdo vypnul nebe.

Lennie se navíc do toho všeho zamiluje – poprvé ve svém životě a hned do dvou kluků. Joeho tajemný úsměv trumfne snad už jen jeho hudební talent a Toby je tichý pohodář, skejťák a hlavně Baileyina velká láska.

Lennie z toho má pěkně zamotanou hlavu, jeden z kluků jí pomůže vymanit se ze smutku, druhý ji do něj naopak uvrhává.

I'll Give You The SunI’ll Give You The Sun se soustřeďuje na příběh dvojčat Jude a Noaha, kteří byli nerozluční až do třinácti let, kdy se uzavřený Noah zamiloval do charismatického kluka od vedle a Jude začala používat výrazně rudou rtěnku a měla dost slov za ně oba.

O tři roky později spolu ti dva skoro nemluví. Stalo se mezi nimi něco, co je od sebe oddělilo a nedokázali se dát zase zpět… do chvíle, kdy Jude potká uštěpačného a uvnitř zlomeného hezkého kluka, čímž se jí do života vrátí další neuvěřitlená síla.

Brzké roky života vidíme z Noahova pohledu, dospívání zase očima Jude. Dvojčata ovšem netuší, že oba znají jen polovinu příběhu a kdyby se jim podařilo najít k sobě zase cestu zpátky, můžou vše napravit.

Knihy bychom se nejspíš měli dočkat také v češtině.

Na produkci obou filmů se bude podílet autorka společně s Denise Di Novi a Alison Greenspan. Scénářů by se měla ujmout Natalie Krinsky, která stojí například za seriálovou Gossip Girl nebo Chorurgy.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, CooBoo.cz, Goodreads.com

1 thought on “Knihy Jandy Nelson zamíří na filmová plátna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge