Hledání Aljašky o krok blíže filmovému plátnu

Filmy Knihy Novinky

Už v březnu jsme vás informovali o tom, že se po filmových Hvězdách a Papírových městech dočkáme také Hledání Aljašky. Dneska pro vás máme více informací…

Ke konci června na svém Twitteru napsal John Green oznámení, že má film konečně svou režisérku – Rebeccu Thomas.

https://twitter.com/johngreen/status/613869801698672645

Původní zprávy byly ale odlišné, protože přesně před rokem autor prohlásil, že na režisérskou stoličku usedne Sarah Polley, která měla mít na starost také scénář. Producent filmu Wyck Godfrey na svém Twitteru zase zašpásoval s tím, co uvidíme ve filmu:

https://twitter.com/wyckgodfrey/status/611167282983604225

nicola-peltz-courtney-eaton-looking-for-alaskaCasting všech rolí je stále jetě neuzavřen. Pro titulní roli Aljašky jsou zvažovány herečky Nicola Peltz a Courtney Eaton (na obrázku). Tvůrci pro roli zkoušejí také Anyu Taylor-Joy a Immy Waterhouse. O hlavní roli Milese se ucházejí Mitchell Hope a Charlie Rowe. Pro postavu Chipa, Milesova spolubydlícího, zkouší Johna D’Leo a Logana Millera.

Hledání Aljašky je Greenova prvotina a podle čtenářů zároveň také jeho nejlepší dílo vůbec. Byla napsána už v roce 2005 a o filmovou adaptaci se postará Paramount, který práva zakoupil už hodně dávno, ale čekal až na to, jak si povedou Greenovy filmové Hvězdy nám nepřály.

HledaniAljaskyKniha vypráví příběh šestnáctiletého Miles posedlého sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“. Mile je mezi vrstevníky spíše outsiderem. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Tady se rychle spřátelí se svým spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou.

Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní…

Filmu bychom se měli dočkat někdy v první polovině roku 2016.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge