Dračí fantasy série Talon vyjde česky

Knihy

Nakladatelství Fragment chystá české vydání dračí fantasy série Talon. Příznivci příběhů o dracích se tak mají na co těšit!

Upíři, vlkodlaci, čarodějové nebo andělé. To jsou hlavní témata, kterým patří současná young adult fantasy. Samozřejmě – ne každá fantasy kniha vydaná ve světě spadá do těchto kategorií, v poslední době letí třeba i smrtky, démoni a hlavně retellingy. Jedna oblast je však v poslední době poměrně opomíjena a minimálně v češtině najít zajímavou knihu o dracích je poměrně těžký úkol.

Doba, kdy mladí čtenáři hltali příběhy Eragona a Safiry od Christophera Paoliniho jsou dávno pryč. Jakou další knihu o dracích si vybavíte? Drakii od Sophie Jordanové? Eona a Eonu Alison Goodmanové? Serafínu z pera Rachel Hartmannové? Znalce možná ještě napadne česká série Dračí oči nebo starší Temeraire Naomi Novikové. Oproti ostatním námětům jde však o dost málo početné zastoupení.

Nakladatelství Fragment chystá na září české vydání prvního dílu série Talon. Autorkou knih je Julie Kagawa, tedy spisovatelka stojící za sérií Železná víla. Z té však u Knižního klubu vyšly jen první dva díly – Železný král a Železná dcera, na další už kvůli nízké prodejnosti nedošlo. Talon vyjde pod názvem Talon: Společenstvo draků – Zkouška věrnosti. O čem kniha bude napoví anotace:

Talon - Společenstvo draků: Zkouška věrnostiPřed dávnými lety byli draci na pokraji vyhynutí. Ti, kteří přežili, se skrývali v lidské podobě a jejich moc sílila. Uběhla staletí a draci se připravují na okamžik, kdy lidem ukážou, kdo je skutečným pánem světa… Sledovat, začlenit se, splynout. Přesně to má za úkol dračí dívka Ember. Má poslouchat, nevyčnívat z řady a slepě plnit rozkazy. To vše pod taktovkou supertajné a nesmlouvavé dračí organizace s názvem Talon. Jenže Ember se to vůbec nelíbí…

Zkouška věrnosti se objeví na pultech knihkupectví již 14. září a půjde o hardback s laminovaným přebalem. Pokud již máte v knihovničce Železného krále a Železnou dceru, budou vám k sobě poměrně dobře ladit.  Filmová práva na adaptaci knihy získala společnost Universal Pictures, zda je však promění ve film, je zatím ve hvězdách.

Zdroje informací a obrázků: fragment.cz, goodreads.com, juliekagawa.com

2 thoughts on “Dračí fantasy série Talon vyjde česky

  1. No mě kniha rozhodně zaujala. Četla jsem od autorky Železného krále i Železnou dceru, tak se mi snad bude líbit i tato série. =)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge