Sirotčinec slečny Peregrinové má oficiální vizuál k filmu a další informace

Filmy Knihy Novinky

Už je to poměrně dlouho, co jsme vás informovali o filmové adaptaci knihy Ransoma Riggse, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivuhodné děti. Víme, že režie se ujal Tim Burton, ale jak je na tom obsazení rolí?

V hlavní roli Jacoba Portmana, který se po smrti svého dědečka ocitne na ostrově pro osiřelé děti, co mají celou řadu zvláštních schopností, uvidíme Asu Butterfielda. Ten je nám už dobře známý z úspěšné adaptace Enderova hra nebo z oceňovaného Hugova. Dále ve filmu uvidíme oblíbenou Evu Green jako samotnou slečnu Peregrinovou, která bude Jacobovi pomáhat v ochraně nejen jeho samotného ale i ostatní dětí na ostrově.

Dále se můžeme těšit na Allison Janney Joins jako Jacobovu psychiatričku, doktorku Golanovou (v knize mužská postava), co ve svém svěřenci vycítí jisté schopnosti a spíše mu bude škodit, než aby mu pomáhala. Také skvělá Judi Dench je k filmu upsána, ačkoliv by měla mít malou roličku slečny Avocetové. Její postava je hlavou Ymbryneovské rady z Derbyshire v Anglii a dokáže manipulovat časem i měnit tvar.

Ve filmu se objeví také Samuel L. Jackson jako pan Barron, který stojí na straně zla a ke svým účelům hojně využívá doktorku Golanovou. Jako Emmu Bloom uvidíme Ellu Purnell a Enocha si zahraje Finlay MacMillan. Ransom Riggs postupně na svém Twitteru odhaluje herecké obsazení a nezapomíná se pochlubit i nějakou tou fotkou:

Kromě toho také uveřejnil oficiální vizuál k filmu, který je pěkně creepy:

Peregrine_ofiko

Library-of-SoulsNatáčení filmu začalo v březnu tohoto roku na Floridě, pokračovat by se mělo v Belgii i Velké Británii. Filmy by si měl odbýt svou premiéru 4. března 2016. Ke konci května pak autor ukázal obálku k třetímu dílu série, Libraby of Souls. Napsání třetího dílu autorovi trvalo téměř rok a půl po uvedení dvojky, Podivného města.

Trojka navazuje na děj druhého dílu, Jacob zrovna objevil novou schopnost a společně s Emmou musí zachránit své kamarády ze silně střežené pevnosti. Aby se tam ale dostali, budou muset přežít cestu skrz Ďáblovu plochu, místo plné viktoriánské bídy, zlodějů, vrahů a dalších zločinců, kteří žijí v exilu. Podle autora má jít o nejsilnější knihu celé série. První dva díly vyšly také v češtině u nakladatelství JOTA.

Zdroje informací a obrázků: TheFandom.net, ComingSoon.net

2 thoughts on “Sirotčinec slečny Peregrinové má oficiální vizuál k filmu a další informace

  1. Jupiiiii, bude film 😀 Jedna z nejlepších knih, která se mi dostala pod ruku, (momentálně čtu druhý díl) a snad nejlepší režisér- to bude bomba. Co mě však zarazilo je, že změnili postavu dr. Golana z muže na ženu… co zatím čtu, snad všechny stvůry byli muži. Trochu mě zaráží také to, že mi nic neříká jméno Avocetová ani Barron- možná je to ale spíše vina mé paměti.. Tak jako tak se na film klepu- uvidíme se v kině 🙂 😉

  2. Taky mi nic neříká Barron a Avocetová… Ale chtěla bych se zeptat, jestli je to jen první díl nebo celá trilogie dohromady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge