Remake seriálu Utopia zamíří na HBO

Novinky Seriály

V roce 2013 na BBC vtrhl seriál, který se týkal skupiny fanoušků komiksů, co se rozhodli najít rukopis kultovního grafického románu s názvem „Experimenty Utopie, o němž kolovaly zvěsti, že předpověděl ty nejhorší katastrofy minulého století. Bohužel tím na sebe přilákají nechtěnou pozornost jisté organizace. Seriál se dočkal dvou sérií, ale pak byl ukončen. Nyní se evidentně dočkáme amerického remakeu.

Celou první sérii by měl režírovat David Finch, který stojí za filmy jako The Scoail Network, Sedm, Muži, kteří nenávidí ženy nebo nedávný hit Zmizelá. Scénáře by se měla ujmout právě Gillian Flynn, s níž spolupracoval na natáčení její knihy zmizelá.

O původní minisérii říká: „Líbí se mi její svět. Mám rád postavy, upřímnost tvůrkyně Dennis Kelly a sympatický pohled na typické nerdy. Vždycky jsem byl tak trochu konspirační teoretik, ale nemám čas na to, abych všechny částečky pospojoval dohromady. Ale je hezké vidět někoho, kdo to dokáže.

V americké verzi si nejspíš zahraje Rooney Mara, kterou jsme mohli vidět právě v Mužích, co nenávidí ženy. Mara by si měla zahrát Jessicu Hyde, která zjistí, že existuje sequel k její oblíbené grafické novele a společně s dalšími fanoušky se rozhodne ho najít. Při hledání ale spadnou do pokroucené hry, v níž není nic, jak se zdá, ani samotné poslání knihy. Nakolik bude ale verze HBO podobná té britské se teprve uvidí.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, EW.com, TheGuardian.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge