O čem bude divadelní hra ze světa Harryho Pottera?

Knihy Novinky

První střípky informací o divadelní hře z univerza Harryho Pottera se objevily již před nějakou dobou. Vědělo se, že J.K. Rowling bude spoluautorkou scénáře a hru uvede jedno z londýnských divadel. O co vlastně půjde?

Dnes ráno se konečně fanoušci po celém světě dočkali nových informací ohledně hry. J.K. Rowling je poměrně známá svou aktivitou na Twitteru, takže nikoho nepřekvapilo, že oznámení názvu hry přišlo právě prostřednictvím jejího účtu, navíc v den 18. výročí prvního vydání knihy Harry Potter and the Philosoper’s Stone. Divadelní hra se bude jmenovat Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě) a bude poprvé uvedena v létě příštího roku. Světová premiéra se pak odehraje v divadle Palace Theatre v londýnském East Endu.

JKR zatím kromě názvu hry neprozradila mnoho dalšího. Kdo přesně je tím „prokletým dítětem“ a jak zapadá do příběhu čarodějnického učně, si budeme muset ještě počkat. Na dotazy fanoušků, zda bude „Cursed Child“ zpracován i do knižní podoby, odpověděla, že je pro ni divadelní hra jediným náležitým formátem pro tento příběh a věří, že s ní budou diváci souhlasit. Podle deníku Daily Mail by se měla hra točit kolem rodičů Harryho – Lily a Jamese. JKR však odmítla tyto spekulace komentovat a pouze uvedla, že nejde o prequel. Název hry by však mohl napovídat, že půjde o příběh někoho jiného, než slavného kouzelníka Harryho Pottera.

Na tvorbě hry se kromě Rowlingové podílejí také Jack Thorne a režisér John Tiffany. První zprávy o divadelní hře na motivy kouzelnického světa hovořily o možnosti prozkoumat Harryho dětství během života u Dursleyových. Na rozlousknutí této hádanky si však budeme muset nejspíše ještě několik týdnů až měsíců počkat.

Zdroje informací a obrázků: hypable.comharrypottertheplaylondon.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge