Grey boří žebříčky prodejnosti

Knihy Novinky

Před nedávným časem jsme vám přinesli (ne)překvapivou informaci o nové knize z universa Padesátí odstínů, dneska pro vás máme pár dalších střípků novinek.

Vypadá to, že čtenáři mají o knihy Padesátí odstínů velký zájem. Jak jinak si vysvětlit to, že se během 4 dní od oficiálního prodeje prodalo přes 1 milion kusů Greye? Kniha se celosvětově na pulty knihkupectví dostala 18. června, což je knižní datum narozenin oblíbeného Christiana Greye.

grey frontZdá se, že je Christianův pohled příběhu neodolatelný,“ pohlásila Anne Messitte z nakladatelství Vintage, které stojí za distribucí knihy. Přesto je Grey ještě dost daleko od úspěchů, jakých dosáhla původní trilogie. Prvních tří knih se od roku 2011 prodalo na 125 miliónů.

Jestli se ovšem kniha bude prodávat stejně dobře, není vyloučeno, že se dočkáme také „spin-offů“ obou dalších dílů. Přece jenom Universal nyní pilně pracuje na filmovém pokračování, takže bude fandom na cokoliv dalšího z universa pěkně natěšený.

Zajímavé je také to, že se týden před oficiálním uvedením knihy Grey na trh, ztratil jeden z rukopisů. Mělo se tomu tak stát během převážení knih ze skladů, na případu prý už pracuje i policie, proto se prozatím více informací ke krádeži nedozvíme. Narozdíl od Midnight Sun, Edwardova pohledu na Stmívání, se ovšem kniha nedostala ven před vydáním.

Je to ovšem docela vtipná shoda okolností, vezmeme-li v potaz, že Meyer pracovala na Edwardově knize pilně, ale vše vzdala v okamžiku úniku knihy na internet a rozhodla se knihu nedokončit, což rozhodně nepotěšilo žádného z fanoušků. Úspěšná erotická trilogie Padesát odstínů vznikla původně jako fanfikce právě na Stmínáví a minimálně v prvním díle je na postavách a některých scénách jasně poznat, že vidíme krapet odvážnější příběh Belly a Edwarda.

Zdroj informcí a obrázků: Hypable.com

1 thought on “Grey boří žebříčky prodejnosti

  1. Ano, myslím, že si Jamesová může gratulovat. Konečně žák překonal svého učitele tím, jak se jí povedlo zpeněžit vlastní „MS“ a ještě na tom vydělává jmění. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge