Seriál ze světa Nástrojů smrti se pomalu rýsuje

Knihy Novinky Seriály

Nástroje smrti opravdu dostanou druhou šanci. Po nepříliš vyvedeném filmu a planých slibech ohledně pokračování už je jasné, že se stínolovci dočkají vlastního televizního seriálu.

Od neúspěchu filmového Města z kostí to bylo s projektem adaptace knih Cassandry Clare jako na houpačce. Autorka se od zpracování v podstatě distancovala, po dlouhých měsících ticha produkce oznámila, že natočí i druhý díl, což se nakonec (opět po obrovských mukách fanoušků) změnilo na plány převést příběhy Clary, Jace, Simona a ostatních v televizní seriál.

City of Bones poster 1Nyní si mohou fanoušci konečně oddechnout. Práva k seriálu totiž odkoupila televizní stanice ABC Family, na které běží například Pretty Little Liars, seriál na motivy knih Sary Shepard. Jmenovat se bude Shadowhunters a je tedy možné, že tvůrci budou čerpat i z ostatních sérií zasazených ve stejném světě. Protože upřímně řečeno – Cassandra Clare svůj fiktivní svět zatím opustit nehodlá. Je tedy dost možné, že se budou všechny příběhy rozvíjet a prolínat podobně, jako je tomu u The Vampire Diaries (Upíří deníky) a The Originals.

Hlavním tvůrcem bude Ed Decter, seriál pak bude produkovat společnost Constantin Film. Stanice ABC Family si objednala rovnou celý seriál, ne pouze pilotní díl k posouzení. Mělo by se jednat o sérii o 13 dílech a začátek produkce byl stanoven na letošní květen. V blízké době se tedy objeví také informace o (pře)obsazení jednotlivých rolí. Kdy bude seriál nasazen do programu zatím taktéž nebylo zveřejněno. Tematicky by se seriál hodil spíše na stanici The CW, ovšem vedení ABC Family plánuje stanici přetransformovat na „young adult televizní kanál“ a zařazení Shadowhunters do seriálové nabídky by mělo být jedním z prvních kroků.

 

Follow @shadowhunterstv for all the latest on the new ABC Family series! #shadowhunters #tmi

Fotka zveřejněná uživatelem ABC Family (@abcfamily),

 

Seriál Shadowhunters by měl být adaptačním rebootem, začne tedy znovu od prvního dílu Nástrojů smrti. Zda se tak stane s novými herci, nebo se vrátí Lily Collins, Jamie Campbell Bower a spol., se teprve uvidí.

Zdroje informací a obrázků: HollywoodReporter.com, Deadline.com, twitter.com/ShadowhuntersTV

8 thoughts on “Seriál ze světa Nástrojů smrti se pomalu rýsuje

  1. Upřímně, já s herci moc spokojená nebyla, ale teď jsem na to zas zvyklá natolik, že nevím, zda je dobrý nápad herce vyměnit. A bojím se, že když se nevydařil film, aby to seriál nepokazil ještě víc. :/
    Adelle recently posted…Jmenuji se… (8)My Profile

  2. Já si nemůžu pomoct, ale Clary v podání Lily Collins se mi moc líbila. Asi si už na jinou herečku nezvyknu jen tak.

  3. Já jsem přesvědčená, že se seriálem se tvůrcům povede mnohem líp. Bude tam mnohem víc prostoru, aby se mohli ponořit do příběhu do hloubky. Navíc je tu ta zkušenost s filmem, takže můžeme doufat, že z toho vyplynulo jakési ponaučení a tvůrci se budou držet knižní předlohy. Herecké obsazení nebylo tak špatné. Když jsem četla knížku, Jamie byl jediný, koho jsem si jako Jace dokázala představit – ty vlasy, ty rysy, ten kočičí pohled! Nemyslím si, že se dá najít lepší herec. Naopak Lily mi jako Clary vůbec nesedla, stejně jako sourozenci Lightwoodovi. Dokonalí byli Magnus a Simon a Jocelyn – Lena Headey je ohromná herečka a ta role jí podle mě sedla velmi dobře. Nedělám si naděje, že casting bude stejný, ale pevně věřím, že se seriál povede 🙂

  4. Film jsem viděla nedávno a vážně se jim nepovedl. Na herce jsem hodně zvědavá, celkem bych brala, kdyby vyměnili Clary, protože tahle herečka mi na ni prostě moc neseděla. Ale Jace by nechat mohli, ten byl totiž úžasnej (ačkoliv knižního jsem si taky představovala jinak, no :D).
    Deny el Infian recently posted…[Recenze] Andrew Fukuda: Kořist | Hon #2My Profile

  5. Mohla bych se zeptat zda bude seriál přeložen do češtiny nebo budou dostupné titulky? Děkuji.

    1. Nejspíš půjde o hodně sledovaný seriál, takže až se objeví v televizi tak u nás určitě někdo titulky překládat bude. Buď pak budou na serialzone.cz nebo na edna.cz 🙂

  6. Já si myslím, že ten kdo četl první knihu než viděl film tak tomu se nelíbil. Já sem viděla první film a pak jsem si četla knihy právě kvůli tomuto filmu. Jamie a Lily byli super i Alec, Izzy a Simon. Nezvyknu si na nové.

  7. uprimne? je to velka kravina s toho ze bude serial… film bol dobry ak s toho spravite serial tak sa to cele zruti a este vymenit hercov? koniec…,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge