Rick Riordan přichází s další krátkou novelou a to není všechno

Knihy Novinky

Už je to nějaká chvíle, kdy jsme naposledy psali nějaké novinky o oblíbeném spisovateli mezi čtenářskou i dospěláckou základnou. Proto přinášíme novou dávku novinek. Jedna z nich je například třetí novela spojující řecké božstvo s tím egyptským.

The-Crown-of-Ptolemy-Rick-RiordanMinulý rok v květnu 2013 jsme vás informovali o tom, že se autor rozhodl vypsat crossoverovou novelu mezi svými dvěma oblíbenými sériemi. V první novele se setkali Percy Jackson a Carter Kane, aby společně prozkoumali, jaká příšera se to skrývá na Long Islandu.

V druhém díle, který vyšel o rok později, zase spojil Annabeth a Sadie, aby se postavily starověkému nepříteli. No a třetího bychom se měli dočkat v květnu tohoto roku.

Měl by se jmenovat The Crown of Ptolemy a tentokrát se v něm objeví všichni čtyři hlavní hrdinové obou sérií. Budou se muset postavit mocnému egyptskému mágovi, který povstal z mrtvých a začal experimentovat s egyptskou a řeckou magií, aby se z něj stal sám bůh.

Tentokrát jim v boji ale nepomůžou ani zbraně, ani magická zaklínadla. Dokážou přemoci boha, který vzhledem velice připomíná Elvice, nebo je překoná? Příběh je vyprávěn z Percyho pohledu a je vše, na co fanoušci tak netrpělivě čekali.

BohoveOlympuTěžko říct, jestli se všech tří novel dočkáme také v češtině, nejspíš záleží také na tom, jestli se nakonec autor rozhoupe a sepíše crossoverovou sérii. Půdu si na to už v novelách dostatečně připravil.

My se alespoň můžeme těšit na poslední díl sequelové série Bohové Olympu. Krev polobohů by u nakladatelství Fragment mělo vyjít 16. března 2015.

Sedm polobohů v čele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět.

Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenónské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné – krev dvou polobohů, krev Olympu!

Magnus ChaseTo ovšem není všechno. Už dříve jsme psali o tom, že Rick pilně pracuje na nové sérii s názvem Magnus Chase and the Gods of Asgard. První díl nese název The Sword of Summer a vyjít by měl 6. října 2015.

Magnus Chase byl vždy poněkud problémové dítě. Od podivné smrti jeho matky žil v ulicích Bostonu sám, přežíval jen díky své inteligenci, pouhý krok před policií a líných úředníků. Jednoho se objeví muž, kterého nikdy dřív neviděl – muž, o němž jeho matka tvrdila, že je nebezpečný. Tento muž mu sdělí nemožné tajemství: Magnus je synem norského boha.

Vikingské mýty jsou pravdivé. Bohové Asgardu se připravují na válku. Trollové, obři a daleko horší monstra se připravují na soudný den. Aby zabránil Ragnaroku, musí Magnus prohledt všech Devět světů, aby našel zbraň, která je už tisíce let ztracena.

Když ho útok obrů ohně donutí volit mezi vlastní bezpečností a životy stovky nevinných lidí, učiní Magnus konečné rozhodnutí…

Někdy je jediný způsob, jak začít žít nový život, zemřít…

Oficiální obálka ještě není známa, ani záhada ohledně Magnusova příjmení. Nejspíš si na vše ještě budeme muset počkat. Nevím jak vy, ale já jsem hodně zvědavá.

Zdroj informací a obrázků: Goodreads.com, Hypable.com, Fragment

4 thoughts on “Rick Riordan přichází s další krátkou novelou a to není všechno

  1. Týjo, koukám, že jsem pěkně neinformovaná.. O crossoveru jsem slyšela jen okrajově, myslela jsem, že jsou to jen fámy, a norské sérii jsem neměla vůbec ani šajna! Doufám, že se dočkáme přeložení. Percyho Jacksona zbožňuju a Heroes of Olympus „slupnu“ každoročně okamžitě po vydání 😀
    Iliene recently posted…The 100My Profile

  2. Jelikož píšu v roce 2017, tato kniha už nejspíš vyšla. Já jsem ji však ještě nečetla, protože jsem se o knížce dozvěděla až dnes. Jen bych měla jednu otázku: jestli jsi už knihu přečetla, povíš mi prosím, jestli se v knize objeví Percy Jackson? Moc by mě to zajímalo…
    Jinak skvělá recenze, líbila se mi! ☺️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge