Pátá řada Game of Thrones se nezadržitelně blíží

Knihy Novinky Seriály

Pokud jste stejnými fanoušky GoT jako my, určitě již netrpělivě vyhlížíte pátou sérii. Čekání si jistě zkracujete sledováním předešlých řad, různých videí či rozhovorů. My tu pro vás máme další bombu!

Díky Apple tu totiž máme nejnovější trailer, kterým nás provede sama Daenerys.

Pátá řada vtrhne na zahraniční HBO už 12. dubna. Prozatím, známe názvy prvních tří epizod – The Wars to Come, The House of Black a White and High Sparrow. Pátá řada by se měla zaměřovat převážně na osud Daenerys a její vládu/nevládu v Meereen. Velký důraz bude kladen také na spojenectví Stannise Baratheona a Jona Snowa, jak to tak vypadá, nebude to zrovna dvakrát růžový vztah. Více se také podíváme na Aryu Stark a na její kroky v Braavos, Sansa to opět nebude mít jednoduché, stejně jako Cersei Lannister, která najde nového protivníka. Kromě toho se můžeme těšit na kupu nových postav.

George R. R. Martin se nechal slyšet, že pátá řada s sebou také přináší plno neočekávaných smrtí. Neočekávané budou hlavně z toho důvodu, že zemřou postavy, které v knihách ještě stále žijí. Znamená to tedy snad největší odklonění od knižní předlohy od začátku seriálu? Autor také nezapomněl dodat, že tvůrci seriálu – David Benioff a D. B. Weiss – jsou snad ještě krvelačnější než on, ale ať už se v seriálu stane cokoliv, své knihy dopíše a bude jich opravdu 7.

Známe také první oficiální poster k seriálu, který zobrazuje Tyriona, loď a možná hodně naštvaného draka. Kromě toho se můžeme kochat také spoustou nových fotek.

game-of-thrones-season-5-poster-dragon

Začátkem února HBO ven vypustilo tenhle povedený trailer, který doprovází opravdu trefný song:

A také další ukázky:

 

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge