John Green je prostě v kurzu

Filmy Knihy Novinky

John Green je oblíbený autor nejen v zahraničí, ale také u nás. Do povědomí domácích čtenářů se nezaměnitelně zapsal knihou Hvězdy nám nepřály, jehož popularitu ještě více umocnil stejnojmenný film. Jeho knihy se tak ukázaly být skvělým materiálem pro filmový průmysl. Pilně se pracuje na adaptaci Papírových měst a v přípravě je další film.

HledaniAljaskyŘeč je o knize Hledání Aljašky, v níž je šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Tady se rychle spřátelí se svým spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou.

Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní…

Kniha u nás češtině vyšla v roce 2013 u Knižního klubu, loni pak v paperbackové verzi u YOLI. Podle nejnovějších zpráv by se psaní scénáře měli opět ujmout Scott NeustadterMichael H. Weber, jež společně pracovali nejen na Hvězdách, ale také na Papírových městech. O produkci se postarají Wyck Godfrey a Marty Bowen. Sám autor na svém Twitteru zprávy potvrdil, je docela zvláštní, že se i u třetího filmu sejde stejný tvůrčí tým, ale proč ne. Paramount si jistě slibuje stejné úspěchy jako tomu bylo u Hvězdy nám nepřály.

Těžko ale říct, jestli se filmové premiéry dočkáme v roce 2016 nebo později. Objevila se totiž informace o tom, že premiéra Papírových měst se z 5. června posunuje na 24. července 2015. Jde už o třetí, nebo čtvrtý ohlášený termín. Těžko říct, jak si povede v kinech, protože ve stejnou dobu do kin vstupuje například očekávaný Pan.

Zatím sice nemáme žádný oficiální trailer, fotek také moc není, ale John Green viděl první promítání a byl nadšený, takže se snad fanoušci nebudou muset bát, že by dostali něco úplně jiného, než co si přečetli v knize. Než se ale filmu dočkáme, můžeme se podívat na jeho video nebo pár odtajněných fotek z natáčení:

 

Prilis mnoho KateřinČekání na filmová Papírová města si můžete zkrátit jeho další knihou, Příliš mnoho Kateřin, která by měla v češtině v tvrdé vazbě vyjít v dubnu, a to u nakladatelství Knižní klub.

Kniha vypráví příběh nadaného Colina Singletona, který právě maturoval, dostal kopačky od své devatenácté Kateřiny a má pocit, že jeho život skončil. Ještě že je tu jeho kamarád Hassan, který prostě žádné utápění v sebelítosti nepřipouští.

Než se Colin stačí vzpamatovat, ocitne se na cestě bez cíle – a ta skončí v ospalé venkovské díře, vyznačující se jen dvěma pozoruhodnostmi: hrobem rakousko-uherského arcivévody a dívkou Lindsey. Její zásluhou Colin začne pomalu chápat, že není nutné být mladistvým géniem, abyste změnili svět…

Paperbackové verze od nakladatelství YOLI bychom se měli dočkat v červnu. Na říjen tohoto roku je prozatím naplánováno vydání knihy Sněží, sněží, na níž se John Green autorsky podílel.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Goodreads.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge