FILMOVÁ RECENZE: The DUFF

Filmová recenze Filmy

Zbožňujete román The DUFF od Kody Keplinger? Filmovou adaptaci budete zbožňovat ještě víc, i když vlastně ani není podle knihy.


the-duff-posterRežie: Ari Sandel
Hrají: Bella Thorne, Mae Whitman, Allison Janney, Robbie Amell, Ken Jeong, Skyler Samuels, Nick Eversman, Tony Cavalero, Gabriela Fraile, Bianca A. Santos, Marisela Zumbado
Světová premiéra: 20. 2. 2015
Délka filmu: 101 min

Bianca, Casey a Jess jsou nejlepší kamarádky. Tedy až do chvíle, než Wesley Biance prozradí, že je jejich DUFF, Designated Ugly Fat Friend. Prostě někdo, kdo je nejošklivější ze skupiny, je pro okolí přístupnější a funguje jako brána ke svým žádanějším kamarádům. A přiznejme si to, Bianca doopravdy je DUFF.

Jenomže s touhle nálepkou nikdy nebude schopná sbalit Tobyho, kluka, do kterého je tajně zamilovaná! A tak zajde za svým kámošem z dětství, Wesem, a uzavře dohodu. Wes pomůže Biance zbavit se jejího „duffovství“ a Bianca zařídí, aby Wes prošel v chemii. Let’s get this party started!

gif_1

Za prvé, budete se smát. Jakože hodně. Tenhle film je sice klasická americká „highschool“ záležitost, ovšem natočená s nesmírným nadhledem. Vlastně si ze všech těch středoškolských románků řádně utahuje, aniž by nabourala jejich základní kameny. Veškerý humor stojí na dvou hlavních hrdinech, které naprosto fenomenálně ztvárnili Mae Whitman a Robbie Amell. Hlavně díky nim nebyl tenhle film jen další trapárna ve stylu kluk-potká-holku-nesnáší-se-zamilují-se-happy-end. Oba se pro svou roli hodí totálně na jedničku. Oceňuju hlavně to, že Bianca je vážně tak trochu ošklivá, svá a zůstává taková až do konce filmu. Normálně byste čekali docela sexy herečku, které dají brýle a rovnátka, které pak jako zázrakem odloží a stane se nejkrásnější ze všech. A Wes, hmm… Wes…

Gif 2

Všechno v tomhle filmu je přemrštěné a nesmírně vtipné. Když Toby konečně souhlasí, že půjde s Biancou na rande, začnou kolem ní lítat neonové ohňostroje a na plné pecky hraje Hallelujah. A není to ani trochu divné! Bianca se dostává do všech možných trapných situací, které si umíte (a většinou ani neumíte) představit, a vše zvládá s neuvěřitelnou bravurou. Vlastně se u toho budete jen blbě křenit, zakrývat si oči a hýkat. Kdyby se to stalo vám, tak umřete, hned, na místě, DEAD, konec! Biance stačí jen pohyb ruky, aby jste se smáli na celé kolo. Vlastně jsem žasla třeba nad tím, jak neuvěřitelně vtipně umí odhodit mobil. Seriously!

Ve filmu je minimum vážných momentů, kdy si někdo uvědomí, že někoho miluje, kdy se jakože stane něco, co vás vezme za srdíčko. Nenechte se mýlit, jsou tam, jen si u toho prostě neříkáte „Hmm, stačí, už na ni zíráš moc dlouho.“ Je to paráda, skvěle natočený film, který si na nic nehraje, bez slabých míst s fantastickým hereckým obsazením. Úplně ideální na večer s holkama, kdy poté, co podrbete všechny své ostatní kamarády, máte chuť trochu upustit páru.

Gif 3

Zdroj obrázků a informací: CSFD.cz, IMDb.com, Tumblr.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge