Zamíří i další knihy Gayle Forman na filmová plátna?

Filmy Knihy Novinky

Určitě si pamatujete film Zůstaň se mnou, který se loni dostal také do našich kin a osobně můžu říct, že na mě zapůsobil daleko víc než samotná kniha, ačkoliv i ta byla působivá až až. Ke konci ledna autorce vyšel další zajímavý knižní počin – I Was Here – a jak to tak vypadá, zaujal také filmaře.

I Was HereKniha vypráví příběh  osmnáctileté Cody, jejíž nejlepší kamarádka Meg spáchala sebevraždu. Cody je rozhodnutá přijít na to, co ji k tomu vedlo, vydává se na statečnou a nebezpečnou cestu, která ji zavede z nudného městečka ve státe Washington do Megiina pokoje na kolejích, do klubů Seattleu, na Nevadskou poušť a do nejtemnějších koutů své vlastní mysli.

Zatímco kousek po kousku odkrývá život člověka, o němž si myslela, že ví všechno, uvažuje nad tím, co vlastně znamená láska, vina a odpuštění.

Kniha spatřila světlo světa 27. ledna 2015 a New York Times ji označilo za „nezastavitelný potok slz“.

A protože filmové Zůstaň se mnou si v amerických kinech vedlo velice dobře a prodeje obou knižních dílů série se vyšplhaly pěkně vysoko, rozhodlo se New Line znovu s Gayle Forman spojit síly a zapracovat na filmu podle její novinky.

Jestli vyjde I Was Here také v češtině se zatím neví, i tak se ale máme na co těšit, jelikož se dočkáme knižního pokračování Zůstaň se mnou. Kniha Kam jsi odešla by měla teoreticky u nakladatelství YOLi vyjít v listopadu tohoto roku.

Jen jeden denTo ale ještě není všechno. Vypadá to, že se také dočkáme filmové podoby její série Jen jeden den, jejíž první díl YOLi vydalo v minulém roce a v březnu by mělo vyjít pokračování, Jen jeden rok. Filmová práva získalo filmové studium Universal a má v plánu oba knižní díly spojit do jednoho romantického filmu. Produkce by se měli ujmout Josh Schwartz a Stephanie Savage.

Spojení knih do jednoho filmu není žádným překvapením. Přece jenom se dějově jedná o jednu souběžnou linku, v níž se americká studentka Allyson při svém výletu do Evropy seznámí s holandským hercem Willem a okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra.

Stráví spolu jeden úžasný den v Paříži a ne méně úžasnou noc, na druhý den  se Allyson probudí a po Willemovi není ani stopy. Netuší, že si s nimi osud rozhodne pěkně pohrát a potrvá nejméně rok, než si k sobě opět najdou cestu… a kdo ví, jak to s nimi nakonec dopadne.

Forman má pěkně našlápnuto, uvidíme, jestli se její knihy I Was Here dočkáme i v češtině. Já jsem rozhodně zvědavá.

Zdroj informací a obrázků: GayleForman.tumblr.com, Goodreads.com, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge