Malé ženy webseriálově

Knihy Novinky Seriály

S novým rokem na naše počítačové obrazovky zavítá i nový seriál. Úspěšná kniha Malé ženy se dočkala nové adaptace. A tak se s dívkami budeme dvakrát týdně setkávat v podobě webového seriálu.

A pokud máte pocit (tak jak jej já mám velice často), že toho sledujete už víc než dost a na nic nového nemáte čas, tak se nebojte. Tento seriál vám zabere vždy jen pár minutek. Pokud nás sledujete pravidelněji, tak víte, že jsme vás nejednou informovali o webových seriálech, můj oblíbený Emma Approved natočený na motivy Emmy od Jane Austen. Seriál The March Family Letters vznikl v produkci kanadské společnosti Cherrydale Productions a můžeme jej sledovat na YouTube kanále Pemberly Digital YouTube channel.

Ale hezky popořadě. Malé ženy. Pokud vám tento název nic neříká, tak věnujte následujícím řádkům zvýšenou pozornost. Tato kniha byla napsána americkou autorkou Louisou May Alcott v letech 1868-69 a sleduje dospívání a přerod 4 sester – Meg, Jo, Beth a Amy March – v dospělé mladé ženy. A přesto, že je tato kniha dnes řazena do kategorie četby pro mladé dospívající dívky, naleznou v ní čtenáři nejedno důležité téma žen druhé poloviny 19. století – dospívání, individualita, práce, místo v domácnosti a pochopitelně to nejdůležitější – láska.

A jak tomu bylo zvykem u předchozích zpracováních klasických románů na web seriály, tak i zde se dočkáme časového posunu. První díl nás tedy zavede mezi 4 sestry v současnosti, které natáčí videa pro svoji mámu, která byla opět v armádě nasazena v zahraničí. A tak se sestry scházejí a pomocí těchto vlogů se snaží udržet svoji mámu v obraze o posledních novinkách z jejich životů. Prvního dílu jsme se dočkali na Vánoce 25.12.2014. Seriál můžete pravidelně sledovat každé úterý a čtvrtek.

Kniha Malé ženy se pochopitelně dočkala nejednoho filmového či seriálového zpracování. Dnes patří mezi nejznámější a nejoblíbenější verzi film Malé ženy z roku 1994. O jeho popularitě svědčí i fakt, že už je tomu 20 let a přesto nebyla natočena nová verze. V roli sester se pak objevily Winona Ryder jako Jo, Kirsten Dunst jako malá Amy, Claire Danes jako Beth, maminku si zahrála Susan Sarandon, a v roli mužských protějšků se objevili mladý Christian Bale a šarmantní Gabriel Byrne.

U starších verzí pak stojí za povšimnutí filmy z roku 1933 s Katharine Hepburn a z roku 1949 s Elizabeth Taylor.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge