KNIŽNÍ RECENZE: The Education of Alice Wells

Knihy Knižní recenze

Za prvé: Sara Wolf píše totální pecky (viz recenze Lovely Vicious). Za druhé: Každá její kniha je neuvěřitelně vtipná, přecpaná super trapnými situacemi, které ji skvěle okoření. Za třetí: I přes všechna ta klišé, kterými new adult žánr doslova přetéká, se najde někdo, kdo je umí překroutit tak, aby fungovala do poslední tečky.

The Education of Alice WellsAutor: Sara Wolf
Počet stran: 228
Nakladatel: Self published
Datum vydání: 1. ledna 2014

Seznamte se s naší hrdinkou. Jmenuje se Alice Wells, je totální šprt, nikdy nebyla na žádné party, nikdy ji nikdo nepolíbil, dokonce ji nikdy nikdo nedržel za ruku! Je neuvěřitelně chytrá, na první pohled nepříjemná a chladná, používá latinská slovíčka jen tak mezi řečí. A líbí se jí Theo. Na druhé straně je Ranik Mason. Typický děvkař, tetování, špatné známky a tak dále a tak dále…

Ti dva se potkají na party (Alice svojí spolubydlící prostě nemůže upřít trochu zábavy), ona čeká na autobus, aby se dostala co nejdřív pryč, protože tohle prostě není její scéna, on běží za ní, protože ho právě načapala při sexu s nějakou holkou. Alici je Ranik ukradený, ale nemůže mu upřít fakt, že se v celém tom vesmíru „jak-sbalit-holku-jak-zaujmout-kluka“ dost vyzná. A tak spolu uzavřou obchod. Ranik jí pomůže zaujmout Thea a Alice mu za to bude dělat úkoly. Deal!

Asi tušíte, kam to celé povede. No a co! Určitě byste byli mega naštvaní, kdyby to dopadlo jinak 😀 O zápletku tady ale nejde. Jde o to, jak se totálně nezkušená Alice snaží stát někým jiným, aby byla dost dobrá pro Thea. Celé to začíná v obchodě, kde s Ranikem nakupuje spodní prádlo, protože bílé/modré/černé kalhotky rozlohy menšího padáku prostě nejsou to pravé. Ranik se stává jejím učitelem a Alice na to jde jako správná hodná holka s dobrými známkami hodně vědecky. Ve výsledku celá kniha kypí šíleně divnými situacemi, které vás budou bavit, a jak už je u Sary Wolf zvykem, časem si na ně zvyknete natolik, že už vám ani nebudou připadat mimo mísu.

Pokud se něco děje v rámci „společných hodin“, vše je dovoleno. Takže to občas začne být i trochu pikantní, občas neuvěřitelně romantické, občas super vtipné a úžasné. Alicin příběh nepodléhá žádnému klišé typu „jak se z ošklivého káčátka vyklubala labuť“, ve výsledku se jen trochu otevře novým věcem a Ranik zjistí, že je dokonalá taková, jaká je. Z podivného přátelství, kdy oba dva skrývají své city za „něco, co se děje v rámci vzdělávacích lekcí“ se vyklube něco velmi zajímavého. Drobné přešlapy v ději pak rádi zapomenete. Plný počet hvězdiček, užila jsem si to náramně.

Zdroj informací a obrázků: Goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge