Dočká se přece jen Wicked svého filmu?

Filmy Knihy Novinky

V našich končinách se nejspíš najde jen pár nadšenců, kteří vědí, že je Wicked jeden z nejoblíbenějších a neúspěšnějších novodobých muzikálů. A právě o filmové podobě tohoto muzikálu se už dlouhou dobu vedou debaty. Teď to vypadá, že se fanoušci přece jen dočkají…

Wicked-posterWicked (Wicked: The Untold Story of the Witches of Oz) je muzikál Stephena Schwartze a Winnie Holzman. Ti svou muzikálovou předlohu postavili na knize Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West spisovatele Gregoryho Maguirea, který knihu vydal v roce 1995. Je to alternativní verze oblíbeného filmu Čaroděj ze země Oz (1939) a knihy Čaroděj ze země Oz (1900) vyprávěná z pohledu čarodějek Země Oz a soustřeďující se na dobu před tím, než se Dorotka do Země Oz dostala a také poté.

Wicked představuje příběh dvou naprosto odlišných kamarádek Elphaby (Zlá čarodějnice ze Západu) a Glindy Dobrotivé, které se z počátku díky svým odlišným charakterům nemůžou ani cítit, ale později se mezi nimi rozvine hluboké přátelství. Problémy ovšem nastávají ve chvílích, kdy se střetnou jejich odlišné pohledy na svět, láska ke stejnému muži, či postoj vůči politice Čaroděje ze země Oz a následný pád Elphaby v očích všech obyvatel.

Muzikál si odbyl svou premiéru na Broadwayi v roce 2003 a vynesl na světlo jako hvězdu Idinu Menzel, kterou můžeme znát z nedávné veleúspěšné Disneyho pohádky Ledové království (Frozen). Glindu si pak zahrála oblíbená Kristin Chenoweth a Čaroděje Joel Grey. Muzikál získal 3 ceny Tony a 6 cen Drama Desk, oficiální soundtrack k muzikálu si pak odnesl také Grammy.

Wicked_musical30. října 2013 muzikál oslavil své 10. výročí a počet 4.608 repríz, což z Wicked udělalo 11. nejhranější muzikál na Broadwayi. Muzikál se dostal také do světa, kde se rychle stal oblíbeným. Není tedy divu, že se brzy začalo mluvit také o jeho filmové verzi. Producenti si ovšem nebyli jisti tím, jestli by měl film takový úspěch. Počkali si až na filmovou verzi Bídníků, která jim ukázala, že to přece jenom jde a po úspěchu Ledového království, v němž si Idina Menzel „zahrála“ a zazpívala jednu z hlavních rolí a se svou písní Let It Go doslova trhala žebříčky, už nebylo cesty zpět.

Menzel a Chenoweth ovšem fanouškům už dříve řekly, že pokud by na filmovou verzi přece jen došlo, jsou už obě pro své role přece jen starší a je třeba uvolnit místo mladšímu hereckému obsazení. V současné chvíli pracuje Winnie Holzman na filmovém scénáři, k režii byl vybrán Stephen Daldry a prozatimní datum filmové premiéry bylo stanoveno na rok 2016, což je skoro za humny. Nevím, jak vy, ale já jsem velký fanoušek a jsem hodně zvědavá.

 

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge