Nejdelší jízda v dubnu v kinech

Filmy Knihy Novinky

Filmaři razí heslo, že filmových adaptací prostě není nikdy dost… a dvojnásob to platí o knihách Nicholase Sparkse. Letos jsme se dočkali fimu Co s láskou, příští rok nás čeká Nejdelší jízda.

Ven se totiž konečně dostal první trailer k téhle očekávané filmové novince a my se tak můžeme rozplývat nad přitažlivostí Scotta Eastwooda, který se rozhodně potatil.

Nejdelsi jizdaO čem tedy kniha i film jsou? Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku.

Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety.

O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková, dcera slovenského emigranta a Francouzky, poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se s vítězem závodu, sympatickým kovbojem Lukem.

Luke žije jen s matkou na ranči, stará se o dobytek, koně, pěstuje zeleninu, stromy, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil.

Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. Kdo koho vlastně zachrání? (Bux.cz)

Jak už bylo zmíněno výše, hlavního kovbojského hrdinu Lukea si zahraje Scott Eastwood, Sophii pak Britt Robertson, kterou si můžete pamatovat například ze seriálové adaptace knižní série Tajný kruh. V roli starého Iry pak uvidíme Alana Ladu, známého především se seriálu MASH, jako mladou Ruth uvidíme Oonu Chaplin, známou hlavně díky seriálu Game of Thrones.

Film si odbude svou oficiální premiéru 10. dubna 2015, česká premiéra by měla být o den dříve. Je zajímavé, že knižní předloha vyšla u nakladatelství Ikar teprve v červnu 2014 a na březen příštího roku se už připravuje její znovuvydání, tentokrát nejspíš s filmovou obálkou.

Osobně sice moc knihám Sparkse neholduju, protože až moc někdy tlačí na emoční pilu, ale na filmová zpracování se občas podívám. A Scottovi rozhodně nemůžu říct ne.

scott-eastwood

Zdroj informací a obrázků: Bux.cz, PageToPremiere.com

1 thought on “Nejdelší jízda v dubnu v kinech

  1. Tak to vypadá dost zajímavě….Asi si nejdřív přečtu knížku a pak určitě půjdu do kina 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge