Na co v říjnu do kina

Filmy v kinech

Také v průběhu října zamíří do kin hned několik filmových novinek natočených podle knižní předlohy. Tentokrát se jejich soupis nese hlavně v dramatickém duchu, ale dojde i na nějakou tu romantiku a fantasy. Necháte se inspirovat?

zmizela-czZmizelá

V kinech od 2. října
Předloha: Gillian Flynn – Zmizelá (Knižní klub)
Režie: David Fincher
Scénář: Gillian Flynn
Hrají: Ben Affleck, Rosamund Pike, Missi Pyle, Neil Patrick Harris a další

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (CinemArt)

andele-vsedniho-dneAndělé všedního dne

V kinech od 9. října
Předloha: Michal Viewegh – Andělé všedního dne (Beta Dobrovský)
Režie: Alice Nellis
Scénář: Alice Nellis
Hrají: Marián Labuda st., Vojtěch Dyk, Bolek Polívka, Vladimír Javorský, Zuzana Bydžovská, Ondřej Sokol a další

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty. Podle mimořádného románu Michala Viewegha Andělé všedního dne natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn. Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit. (CinemArt)

co-s-laskouCo s láskou

V kinech od 16. října
Předloha: Nicholas Sparks – Co s láskou (Ikar)
Režie: Michael Hoffman
Scénář: Will Fetters, Michael Hoffman, J. Mills Goodloe
Hrají: Michelle Monaghan, Liana Liberato, Luke Bracey, James Marsden a další

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil … a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale … je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

dracula-neznama-legendaDrákula: Neznámá legenda

V kinech od 16. října
Předloha: volně inspirováno postavami Brama Stokera 🙂
Režie: Gary Shore
Scénář: Matt Sazama, Burk Sharpless
Hrají: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Art Parkinson a další

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá“, aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

love-rosieS láskou, Rosie

V kinech od 30. října
Předloha: Cecelia Ahern – Kde končí duha (BBart)
Režie: Christian Ditter
Scénář: Juliette Towhidi
Hrají: Lily Collins, Sam Claflin, Tamsin Egerton, Jaime Winstone a další

Romantická komedie plná omylů a chyb, které nám život prostě přináší, ať děláme cokoliv. Rosie a Alex jsou nejlepší kamarádi od 5ti let dokud je osud časem zavane každého jinam. Neměli ale zůstat spolu napořád? A zjistí to přes všechny své aféry, děti a rozvody? Jakmile totiž dojde na lásku a život, to správné rozhodnutí jakoby ani neexistovalo. (Bontonfilm CZ)

Zdroje informací a obrázků: CSFD.cz, IMDb.com, cinemacity.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge