Universal získal filmová práva k Upířím kronikám

Filmy

Skvělá zpráva pro fanoušky Anne Rice! Filmové studio Universal Pictures získalo filmová práva k nejslavnějším dílům Anne Rice. Sice už jsme mohli vidět Interview s upírem a Královnu prokletých, ale tentokrát si filmaři brousí zuby na celou sérii.

interview-s-upiremPůvodními držiteli práv ke knihám byli Warner Brothers. Ti v roce 1994 uvedli velký hit Interview s upírem, ve kterém zazářili třeba Brad Pitt, Tom Cruise a Christian Slater. V roce 2002 pak následovala Královna prokletých se zpěvačkou Aaliyah aka královnou Akashou.

Nyní však Universal oznámil, že hodlá zfilmovat celé Upíří kroniky. Samozřejmě bude záležet na úspěchu jednotlivých filmů. Hlavními producenty série by měli být Alex Kurtzman a Roberto Orci. Tahle dvojka za sebou má například produkci rebootovaného Star Treku, filmů The Amazing Spiderman 2, Enderova hra nebo seriálů Sleepy Hollow a Hawaii Five-0. Spolupravcují spolu už o hodně déle, protože jejich prvním společným projektem byl seriálový Hercules s Kevinem Sorbo, na který samozřejmě navazovala Xena, princezna bojovnice s Lucy Lawless.

Knižní série The Vampire Chronicles momentálně čítá deset knih a začíná tou nejznámější – Interview s upírem. Letos v říjnu však vyjde nové pokračování a to s názvem Prince Lestat. S českým vydáním knih je to celkem bída, přeloženy byly jen první dvě knihy, Interview s upírem a Upír Lestat, a 6. díl – Upír s tváří anděla. Vydávání obnovilo nakladatelství Československý spisovatel, jenže o tom už se před delší dobou psalo, že s vydáváním knih končí. Plánovaná filmová série však otevírá nové možnosti, protože vydávání knih, které jdou momentálně do kin, je poměrně oblíbené. Třeba se pak série ujme jiný nakladatel.

Zdroje informací a obrázků: IMDb.com, hypable.com, levneknihy.cz

2 thoughts on “Universal získal filmová práva k Upířím kronikám

  1. No ono se sice psalo, že ČS spisovatel končí, ale od té doby už jim několik knih na kontě přibylo, takže stále vyhlížím, jestli něco nevykoukne, a brzo asi nevydržím a zeptám se mailem 😀

    Doufám, že ty filmy budou, budou brzo a pěkně postupně všechny! 😉
    Je dobré zmínit, že minimálně jeden (ale snad i víc) scénář píše syn Anne, takže koho naštvala Královna, může doufat v lepší výsledky 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge