Startuje kampaň za natočení pokračování Vampýrské akademie

Filmy Novinky

Tak už je jasné to, co jsme v posledním článku o Vampýrské akademii jen naznačili. Dnešním dnem totiž odstartuje ta nejdůležitější část kampaně za vznik filmové adaptace Mrazivého polibku. Co si budeme povídat – VA, Richelle Mead i Frostbite samotný si to zaslouží. 

185_va2_mrazivypolibekFilmová adaptace oblíbeného young adult bestselleru autorky Richelle Mead se s velkým úspěchem nesetkala. Ve skutečnosti šlo spíše o propadák, protože film vydělal jen polovičku celkových nákladů. Po ztrátě 15 milionů dolarů tak bylo téměř jisté, že produkce dalších dílů padá. Takové Nádherné bytosti skončily víceméně na nule (stály i vydělaly po 60 milionech dolarů) a stejně se nějaké pokračování nechystá. Naopak filmové Město z popela nejspíš bude, ale nikdo neví kdy.

Filmová zpracování knižních bestsellerů pro mládež jsou teď v kurzu, otázkou však je, jaké u nich studia očekávají zisky. Podle serveru BoxOfficeMojo.com obsadily prvních patnáct příček žebříčku s nejvýdělečnějšími filmy podle YA knih série Hunger Games, Harry Potter a Stmívání. Další dvě příčky mají letošní trháky Divergence a Hvězdy nám nepřály. A Vampýrská akademie? 43. ze 46.

Zatím celkem znepokojivá čísla, že? O důvodech neúspěchu se toho napsalo už hodně. VA je sice vtipná fantasy série pro teenagery, jenže marketingová kampaň k filmu se nesla na vlně hodné Protivných sprostých holek a podobných filmů. Trailery a ukázky tak přinášely zejména vtipné scény a na drama došlo až v závěru propagace. Navíc se minimálně u nás distributoři moc nesnažili, protože jsem více informací k filmu zachytávala u Domina a Neoluxoru, než HCE. Fanoušci sice remcali, že Lucy Fry není Lissa, kterou si vysnili, nicméně Zoey Deutch jako Rose to zachraňovala. Ostatně naše dojmy jste si mohli přečíst v recenzi, kterou sepsala Ola (a zbytek redakce s ní souhlasí).

st-vladimir-logoZpátky k oné kampani #Frostbite2015. Na Facebooku a Twitteru běžela nějakou dobu výzva, kdy měli fanoušci co nejvíc komentovat a lajkovat příspěvky, aby ukázali, jak silnou fan základnu Vampýrská má. Co si budeme říkat, u každého projektu je třeba, aby se o něm mluvilo a psalo. Po pár týdnech správci profilu Official Vampire Academy Movie potvrdili to, o čem se spekulovalo. Další fází kampaně bude skutečně crowdfunding, tedy veřejná sbírka. Vzhledem k nákladům prvního dílu jsem byla hodně skeptická, že budou fanoušci ochotní dát dohromady tolik peněz, ale vyhlídky produkce jsou naštěstí o dost reálnější.

Celá sbírka začne dnes (6. srpna) v 18 hodin (9 hodin Pacifického času) prostřednictvím IndieGOGO.com a jejím cílem je shromáždit celkem 1.5 milionu dolarů. Pokud se tuto částku podaří vybrat, bude to pro producenty dostatečně velkým důkazem, že fanoušci o film stojí a zbytek peněz seženou obvyklými způsoby. Ve srovnání s filmovou Veronicou Mars, kdy cílem bylo vybrat 2 miliony dolarů a na Kickstarteru se vybralo celkem 5,7 milionů, to není zase tak přemrštěná částka.

Jak takový crowdfunding filmové produkce funguje? Na profilové stránce sbírky si vyberete, jak velkou částkou chcete přispět. Vaše peníze zůstanou u společnosti, která sbírku pořádá, až do okamžiku, kdy skončí odpočet. Pokud se podaří cílovou částku přesáhnout, penízky putují k producentům. Pokud se vybere méně a film se tak natáčet nebude, dostanete svůj příspěvek zpátky na účet. Jednotlivé příspěvky jsou samozřejmě odstupňovány a jakožto přispěvatelé za to taky něco dostanete. U Mrazivého polibku by se mělo jednat o tyhle programy:

$10 USD – Novice Package (Novicovský balíček)
Získáte veškeré info o produkci Mrazivého polibku, včetně předčasných castingových oznámení a denního dění na place. Stejně jako Rose nesnášíme hrát podle pravidel, takže se nedivte, pokud vám pošleme nějaké fotky ze zákulisí nebo speciální vzkazy od herců.

$20 USD – Guardian-in-Training Package (Balíček strážce v zácviku)
Máš trochu větší žízeň? Pošleme ti všechny nejnovější informace a navíc přidáme PDF scénář filmu. Budeš tak moct citovat své oblíbené postavy a scény dříve než ostatní!

$30 USD – Royal Package (Královský balíček)
Žijte jako Královský a buďte jedním z prvních, kteří uvidí Mrazivý polibek prostřednictvím digitálního stažení, zatímco si čtete PDFko scénáře a ohromte své přátele exkluzivními informacemi.

$50 USD – School Pride Package (Balíček školní hrdosti)
Ukaž, jak jsi na svou školu hrdý! Zaboduj s exkluzivním tričkem nebo dámským tílkem St. Vladimir’s Academy, digitální kopií filmu, PDF scénářem filmu a všemi aktuálními informacemi. Vyber si svůj design – nebo ještě líp – si za dalších $20 vezmi oba!

$75 USD – Dhampir Package (Dhampíří balíček)
Vyzdob si svůj pokoj exkluzivním plakátem Mrazivého polibku, který bude v limitované edici speciálně vytvořen pro tuhle kampaň. Navíc digitální kopie filmu, PDF scénář a exkluzivní novinky o filmu.

$150 USD (limited availability) Moroi Package (Morojský balíček)
Jak velkým fanouškem jsi? Jestli si chceš zajistit jeden z 250ti podepsaných, speciálně svázaných scénářů s 6 fotkami z filmu, jednej rychle! Bude to tvůj korunní klenot ke všem výše zmíněným odměnám.

$200 USD – Behind-The-Scenes Package (Zákulisní balíček)
Pokud obrázek vydá za tisíc slov… pak vázaná zákulisní fotokniha z Mrazivého polibku je k nezaplacení! Balíček obsahuje všechny výše uvedené bonusy kromě podepsaného scénáře.

$250 USD – VIP Package (VIP balíček)
Nakonec, ten film se jmenuje Mrazivý polibek… zůstaň tuto zimu v teple s exkluzivní mikinou Sv. Vladimíra. Zahrnuje všechny předchozí odměny vyjma podepsaného scénáře.

$300 USD – Guardian Package (Strážcovský balíček)
Ne každý může svou věrnost vyjádřit molnijskými značkami, ale můžeš ukázat vlastní potah režisérské Frostbite židle se svým jménem. Vyrobeno speciálně pro herce, personál a tebe! Opět včetně předchozích odměn vyjma podepsaného scénáře. (Balíček neobsahuje židli!)

$750 USD (limited availability – 100x) – #VAFamily Package (Balíček #VARodina)
Už jsi roky součástí #VAFamily? Věříme, že TY si zasloužíš titulek v Mrazivém polibku. Neváhej, tohle je životní příležitost na to být zahrnut v sekci Speciální poděkování v titulcích na konci filmu! Zahrnuje také všechny výše uvedené odměny kromě podepsaného scénáře.

$4.500 USD (limited availability – 10x) – St. Vlad’s Package (Balíček Sv. Vladimíra)
Máš všechno, co je potřeba ke studiu na Akademii Sv. Vladimíra? Dokaž to svou (mini) rolí v Mrazivém polibku. Procházej se po chodbách kampusu, horské chaty nebo obchoďáku… buď ujištěn, že někam půjdeš! Cestovné a ubytování nejsou zajištěny, ale získáš exkluzivní zážitek přímo z natáčení, setkáš se s herci a procvičíš své herecké schopnosti. Místo natáčení bude upřesněno, ale preferujeme natáčení v Evropě nebo Austrálii. Všechny ostatní odměny zahrnuty.

$5.000 USD (limited availability – 5x) – Friends Forever Package
Jak bys mohl(a) jít na Akademii Sv. Vladimíra bez své(ho) BFF? Stejná nabídka jako výše, ale můžeš si s sebou přivést svého nejlepšího kamaráda. Rose a Lissa by to schválily.

$10.000 USD (limited availability – 1x) – Queen Bee Package
Opakujte po mě. „Ahoj, Adriane.“ Dva šťastní fanoušci stráví den na natáčení, setkají se s herci a zahrají si ve scéně s replikami. Sny se plní! Cestovné není zahrnuto. Místo natáčení bude upřesněno, zahrnuty jsou též všechny výše vypsané odměny.

Přispět však můžete libovolnou částkou. Pokud vás zaujala nabídka triček a mikin, můžete si je prohlédnout v galerii:

 Producent filmu, Mike Preger, řekl, že to rozhodnutí jít do crowdfundingu bylo inspirováno fanoušky. „Fanoušci pro nás znamenají všechno. Rozhodli jsme se pohnout s Mrazivým polibkem kvůli fanouškům a chceme jim dát tu nejryzejší filmovou adaptaci knihy jaká je možná. Máme scénář napsaný Piersem Ashworthem (scénárista adaptace Výjimečné od Kristin Cashore), který je tím pravým. Chceme jim dát přesně to, co očekávají,“ sdělil Preger mailem pro MTV News.

Pokud se tedy podaří vybrat 1.5 milionu dolarů, finančníci produkce obstarají zbytek. Předprodukce filmu by mohla začít koncem roku a samotné natáčení by se mohlo odehrát začátkem roku 2015. A to by znamenalo co? Že bychom se dočkali filmového Eddieho Castilla a Adriana Ivaškova! Nevím jak vy, ale já jdu hledat kreditku!

Zdroje informací a obrázků: BoxOfficeMojo.com, teen.com, dhampirlife.com, dominoknihy.cz, Official VAMPIRE ACADEMY Movie, mtv.com

12 thoughts on “Startuje kampaň za natočení pokračování Vampýrské akademie

  1. Doufám že se dočkáme i City of ashes♥ Dají se někde sledovat zprávy o průběhu natáčení?

      1. Děkuju 🙂 zrovna jsem dočetla Město ztracených duší.. a jsem tím dílem naprosto nadšena 🙂 autorce se opravu povedl 😉

  2. Podľa mňa to bolo úplne zbytočné ten film točiť a aj kruté ako sa zachovali k ostatným ľuďom ktorí sa chcú na to pozerať ďalej že ďalšiu časť nenatočia. Je to super film, mohli by ďalšiu časť sfilmovat. Stále kukám ten film dookola a čakám ( ale určite nie sama) kedy to pokračovanie filmu natocia, skončilo to tak napínavo a asi aj definitívne
    Prosím ak by sa dačo zmenilo napíše. Ďakujem vám

  3. Prosiiim, natočte aj 2 je to strašne úžasná kniha a oto viac aj film na 1…tak prosiiim spravte konečne aj film na 2!!

  4. vampírská akademie boží film ❤️❤️❤️❤️❤️ už se strašně těším na 2.díl určitě bude suprovej jako ten první ❤️❤️❤️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge