Čerstvě z tiskárny: Škola dobra a zla

Knihy Novinky Představujeme

O pohádkovém debutu Somana Chainaniho Škola dobra a zla (The School for Good and Evil) už jste u nás určitě četli. Ve světě jde o velkou hitovku a dokonce se chystá filmové zpracování. A teď jsme se konečně dočkali také českého a slovenského vydání.

skola-dobra-a-zlaAnotace: Věříte pohádkám?
Sofie čekala celý život na to, až ji unesou…
Ptáte se kam? Do pohádky. Do Školy dobra, kde se z ní stane princezna, najde si toho pravého prince a budou spolu navěky šťastní. Tedy alespoň takový byl plán. Sofie a její kamarádka Agáta totiž pochází z Gavaldonu, městečka, kde se každé čtyři roky ztratí dvě děti. Má se za to, že je unáší Školník právě do Školy dobra a zla. Zde se z nich pak podle předurčení stanou kladné nebo záporné pohádkové postavy. Všechny děti se únosu bojí, jen Sofie tiše doufá, že právě z ní se stane krásná princezna. Ale co když se Školník splete a umístí ji do Školy zla? Může být krásná Sofie čarodějnicí?
Se Sofií a Agátou poznáte, jak je nebezpečné věřit pohádkám, které vás vtáhnou do děje a nebudou chtít pustit zpět.

Ano, jde o pohádkovou knížku spadající někde pod young adult nebo spíše middle grade (druhý stupeň základní školy), jenže každý občas potřebuje nějaký originální příběh, ve kterém figurují Dobro a Zlo. Tak proč to neudělat zrovna takhle? Navíc v knize najdete úžasné ilustrace, které celý dojem ze čtení ještě umocňují.

Já sama jsem si už před nějakou dobou pořídila anglický ebook, jenže jsem se k němu nakonec nedostala. Už v té době mi ale bylo jasné, že papírová knížka prostě musí být moje. I kdyby jen kvůli té obálce a těm kresbám. Na Goodreads si navíc drží téměř čtyři hvězdičky z pěti. Vážně potřebujete ještě nějaký další důvod?

Vydalo: CooBoo
Počet stran: 416
Překlad: Magdaléna Stárková

Zdroje informací a obrázků: cooboo.cz, neoluxor.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge