Letošní novinka Jenny Han bude zfilmována

Filmy Knihy Novinky

Americkou autorku Jenny Han znají české čtenářky hlavně díky trilogii Léto, kterou vydalo nakladatelství Jota. Letos na jaře vyšla Jenny v angličtině nová kniha, To All The Boys I’ve Loved Before. Nyní se objevily informace o tom, že předkupní práva ke zfilmování příběhu získala společnost Overbrook Entertainment, za kterou stojí Will Smith.

jenny-han-boysKnížka To All The Boys I’ve Loved Before je příběhem Lary Jean, středoškolačky, která je ve vztahu ke klukům dost hodně stydlivá. Kdykoli se totiž do nějakého zamiluje, místo toho, aby mu své city nějak projevila, sepíše je na papír. V těchto dopisech si vylévá srdíčko a píše věci, které by se nikdy neodvážila říct nahlas. Dopisy totiž nejsou určené k odeslání, ale jen pro oči Lary, která je schovává v krabici na klobouky. Jenže jednoho dne Lara zjistí, že byly všechny její dopisy odeslány všem klukům, kteří jí kdy pobláznili hlavu. A v tu chvíli se její klidný život obrátí vzhůru nohama.

Adaptovat knihu na filmový scénář by měla Annie Neal. Ta je celkem neznámou herečkou a scénáristkou, její loňský scénář Beauty Queen to na film nedotáhl. Doufejme, že Will Smith s manželkou Jadou ví, co dělají. Byla by škoda takový zajímavý námět proměnit v nepovedený snímek.

O obsazení filmu se teprve bude jednat, už teď však fanoušci zveřejňují své obsazení snů. Uvidíme, jestli tvůrci vsadí na známé tváře, nebo spíše na neokoukané mladé herce, jak je teď v young adult adaptacích zvykem.

Zdroje obrázků a informací: dearjennyhan.com, goodreads.com, hypable.com, pagetopremiere.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge