Amanda Hocking se vrací do světa Tryllů

Knihy Novinky

Už je to nějaká doba, co jsme vás informovali o tom, že se trilogie Tryllové nejspíš dočká své filmové podoby. Mezitím autorka stihla vydat další sérii, Watersong, v níž se zaměřila spíše na vodní prostředí a téma sirén. Jak to ale vypadá, do trollího světa se opět vrátíme.

Amanda Hocking je známá tím, že díru do knižního světa udělala svou Tryllí sérií, kterou původně prodávala online na Amazonu. Série se brzy stala populární a vynesla autorce pěknou řádku peněz ale také smlouvu s nakladatelstvím, které pak knihy vydalo v tištěné podobě. Hocking během té doby samozřejmě vydala i jiné knihy, nejdřív samonákladem či v elektronické verzi, později přišla verze tištěná. Čtenáři si ji ovšem nejvíc zapamatovali díky zvláštnímu příběhu ztracené Tryllí princezny Wendy, která žije jako Podvrženec v lidské rodině. Knižní série se stala velice oblíbenou, a tak není divu, že se v lednu příštího roku dočkáme první dílu spin-offové série, The Kanin Chronicles.

frostfire_612x925

Děj prvního dílu, Frostfire, se odehrává čtyři roky po událostech posledního dílu Tryllů (v češtině Boj o trůn). Hlavní hrdinkou je Bryn Aven, vyvrhel mezi ostatními členy Kaninů, nejmocnějšího z klanů. Postavena na vedlejší kolej díky svému původu a minulosti je Bryn rozhodnutá získat zpět uznání okolí jako stopař. Má jediný cíl: stát se členem elitní královské gardy, která chrání šlechtu. Nedovolí, aby jí cokoliv stálo v cestě, dokonce ani zakázaný románek s jejím šéfem, Ridley Dresdenem. Ale všechny její plány na zářivou budoucnost jdou stranou ve chvíli, kdy se na scéně objeví Konstantin – padlý hrdina, jehož kdysi milovala. Konstantin má totiž v plánu něco nebezpečného a Bryn je ta, která ho musí zastavit. Ale co když během toho ztratí své srdce?

Společně s novými hrdiny se tak vracíme do nám již známého světa, ovšem z naprosto jiného pohledu. Autorka říká, že se tu a tam objeví některé ze starých tváří. „Milovala jsem tvorbu světa Tryllí série, ale tyto knihy ve skutečnosti ukázaly pouhý zlomek fantastického světa Wendy, Finna, Lokiho a dalších trollů. Chtěla jsem napsat doprovodný příběh k tomu od Wendy, něco z druhé strany života, který ona začíná teprve chápat – z pohledu stopaře, zkusit se dozvědět více o tajemném klanu Kaninů, o nichž se dříve mluvilo jen v náznacích a cítit to nebezpečí, když v takovém magickém světě vyrůstáte.“

Mělo by jít opět o trilogii. Jestli se jí dočkáme také v českém překledu, je prozatím ve hvězdách. Svět Tryllů – Dědička, Rozpolcení, Boj o trůn – vyšly v češtině i slovenštině u nakladatelství Fortuna Libri.

Zdroj informací a obrázků: EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge