Filmový Dárce má svůj oficiální plakát

Filmy Knihy Novinky

Pokud si ještě vzpomínáte, na začátku dubna jsme vám jako jedni z prvních přinesli informaci o tom, že se do kin chystá filmová adaptace knihy The Giver (v češtině Dárce) z pera autorky Lois Lowry. Na začátku června jsme vám pak ukázali první charakterové plakáty, fotky a jedno zajímavé video. Teď tu pro vás máme oficiální filmový plakát a další zajímavosti.

Plakát k filmu byl oficiálně odhalen právě včera a my se o něj s vámi samozřejmě podělíme a nebudeme vás zbytečně napínat.

The Giver poster

Na plakátu vidíme ústřední dvojici, tedy Jonase (Brenton Thwaites) a Fionu (Odeya Rush), v pozadí se pak veleváženě a tak trochu výhružně dívají Dárce (Jeff Bridges) a Vůdkyně Starších (Meryl Streep). Někteří fanoušci plakát odsoudily se slovy, že je naprosto tuctový a škaredý, jiným se naopak líbil.

Další novinkou je rošířený a nový trailer k filmu, který byl ukázán na Yahoo! Movies:

V tomto traileru se toho více dozvíme o samotném vzniku společnosti a jejím udržování. Uvidíme, jak se Jonas setká s Dárcem a jak mu právě Dárce začne vyprávět o tom, jaký vlastně svět byl a jaký je teď. Jonas se začne probouzet, vidí svět okolo sebe úplně jinýma očima.

Časopis People přišel s pěti animovanými gify, které odhalují jisté filmové momenty:

Giver_gif1

Dárce ukazuje Jonasovi kousek z uložených lidských vzpomínek. Do tohoto okamžiku vidí Jonas, stejně jako všichni ostatní členové Komunity, svět černobíle.

Giver_gif2

Jonas se vůbec poprvé potkává s Dárcem.

Giver_gif3

V tomto okamžiku se Jonasova mysl otevírá a přijímá kolektivní pocity a myšlenky celého lidstva.

Giver_gif4

Jonas utíká z Komunity pronásledován pomocníky Starších.

Giver_gif5

Jonas se vrací domů k matce a otci po té, co mu bylo ukázáno, jak svět ve skutečnosti vypadá.

A jako třešničku na konci máme informaci o tom, že se The Weinstein Company rozhodlo pro fanoušky připravit unikátní online filmovou zkušenost: The Giver Challenge (Dárcovu výzvu), The Memory Deposit (Sklad paměti) a The Giver Experience (Dárcova zkušenost). Každá ze stránek je vytvořena tak, aby odrážela filmové téma a aby si ji užili jak čtenáři tak nečtenáři.

the-giver-film-site

the-giver-memory-site

the-giver-challenge-site

Zdroj informací a obrázků: PageToPremiere.com, Yahoo! Movies, People

2 thoughts on “Filmový Dárce má svůj oficiální plakát

  1. Wow, tak to si rozhodně nenechám ujít 🙂 Takováhle témata já můžu 🙂 Už jsem se na internetu dívala po knížce, která je filmu předlohou. Rozhodně si ji koupím, ale nelíbí se mi její obálka :/

  2. Docela hodně se na to těším, i když mě zezačátku asi bude ten černobílý obraz rozčilovat :D. Ale začíná být už filmů na tohle téma docela dost…už by to chtělo přesun k mým oblíbeným space operám :D.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge