Fanoušci Vampýrské akademie, spojte se

Filmy Novinky

Filmové adaptace knižních příběhů momentálně vládnou světové kinematografii. Mezi netrpělivě očekávané snímky patřila dlouhou dobu také Vampýrská akademie. Jenže film neměl takový úspěch, jak se očekávalo, a na pokračování mohli fanoušci zapomenout. Nyní se však zdá, že ještě nějaká ta naděje žije. 

Na facebookové stránce filmu, Official VAMPIRE ACADEMY Movie se objevil plán, jak přivést filmovou VA zpět k životu. Prvním krokem je míst na facebooku a twitteru více aktivních fanoušků. Možná jste zaregistrovali, že Facebook opět změnil politiku zobrazování příspěvků a ty teď mají dosah nějakých 5%. Drtivá většina fanoušků tedy příspěvky vůbec nezaregistruje. Jednou z možností je zaplatit si větší dosah. Druhou možností je přesvědčit fanoušky, aby zaškrtli možnost „Dostávat upozornění“. Lajkování, komentování a právě zobrazování příspěvků má být začátkem cesty k novému filmu, společně s tweetováním přes účet @OfficialVAMovie.

vampire-academy-movie-sequel

Že to nemůže stačit? Vzpomeňte si na uvedení Divergence v českých a slovenských kinech. Za zkoušku to tedy nejspíš stojí. Pokud během dvou týdnů vytvoří na facebooku a twitteru pořádný „šum“ a dokázat, že fanouškům není osud Vampýrské ukradený, mohlo by to přece jen něco změnit. Další kroky zatím nejsou známé, ve hře by však mohla být například varianta financování prostřednictvím Kickstarteru. Například projekt na rozjezd filmu o Veronice Mars vybral necelých 6 milionů dolarů, tedy téměř trojnásobek cílové částky.

Momentálně navíc probíhá hlasování Teen Choice Awards, kde je Zoey Deutch (Rose) nominovaná v kategorii Comedy. Rozdělení jednotlivých nominací do kategorií je trochu zvláštní, ale v kategorii Sci-fi/Fantasy by se musela porvat s Katniss nebo Black Widow, v kategorii Drama pak s Hazel nebo Veronicou Mars. Svou nominaci má samozřejmě i celá Vampire Academy, která se opět nominací v kategorii Comedy vyhnula Hunger Games, Divergenci, Zlobě (Maleficent) a Městu z kostí. Abych byla upřímná, tak z těch komedií je VA nejbližší kategorii 13-19 let, která právě o vítězích rozhoduje. Pokud se tedy cítíte jako teenager, můžete každý den posílat hlasy. Vítězství by totiž dost možná také pomohlo vzkřísit plány na Mrazivý polibek.

Velkým problémem ovšem bude fakt, že první film vydělal v kinech jen 15 milionů dolarů, kdežto jeho náklady byly dvojnásobné. Jedna věc tak je kritika provedení filmu, mizerná marketingová kampaň, která byla většinu času totálně mimo mísu, slabá propagace ze strany distribuce (kdy se např. v ČR více činilo Nakladatelství Domino, než samotné HCE), druhá věc je fakt, že z hlediska financí šlo o totální propadák. Nejspíš se tak budeme muset smířit s faktem, že Eddie, Adrian a ostatní zůstanou navždy  čistě knižními postavami, a že neuvidíme Dimku v lepší kondici a s lepším sestřihem.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, movies.yahoo.com

14 thoughts on “Fanoušci Vampýrské akademie, spojte se

  1. me teda VA prišlo jako dost dobrý a vtipný film, nečekala jsem ze se budu tak bavit a bylo to fakt super, je škoda že o další film se musí takhle bojovat 🙁
    alespoň se drželi předlohy a vybrani herci nebyli vůbec spatni, opravdu se snažili a me se film zdál povedeny. narozdil od takového percyho Jacksona, jehož tvůrci by měli dostat knihou přes ksicht a stejne to dotáhli na tři filmy :/

  2. Asi by mě to ani moc nemrzelo. Udělali chybu, když zveřejnily tolik videí, hodně lidí to odradilo a do kina na to ani nešli. Já moc velký kritik filmů nejsem, líbí se mi kdejaká blbost, a přestože se mi to ve finále i líbilo (je to přece VA!), bylo to katastrofální. Ani Rosiny hlášky to nemohly zachránit. Dimkovo „Rozo“ jsem nevěřila a přišlo mi to k smíchu, jak si Rose zlomila nohu bylo pěkně… trapný, nepřesvědčivý, divný? A Lissiny reakce byly hodně nepřesvědčivý. A potom vše, co mohlo ten film zvednout, bylo nevydařené. Ples, vyhrožování Lisse. Ale jinak to je dobrý film. Na pokračování bych šla na 100%, ale jsem smířená s tím, že žádný dlaší film nebude. To bych raději přivítala pokračování Nástrojů smrti.
    Kane recently posted…Unboxing 2My Profile

  3. Já pořád čekovala kina, kdy už konečně bude VA v ČR a ono nic…a když sem si film stáhla a koukla se na něj, tak sem se fakt suprově bavila a těšila se na další díl, ale jak tak koukám bude to dost složité 🙁

  4. Doufám že se dalšího dílu dočkáme!! knihy jsou skvělé a byla by škoda nenatočit další díl(díly..;))

  5. Taky doufám že Vampýrská Akademie 2 bude !!!! Knihy byly úžasné a Film byl Taky Úžasný ….. Taky by se mohla Vampýrská Akademie dostat do Češtiny …. Vampárská Akademie FOREVER 😀 😀 😀 …. Prostě Boží 😀

  6. (předem se omlouvám za chyby)
    Doufam že se nekdy natočí pokračování, protože i přesto že je film docela v dost vecech jinej než knihy, tak je naprosto suprovej. Četla jsem všechny knihy a videla jsem i film a trochu nechápu jak někdo kritizuje film. Nepříde mi vůbec špatnej. A doufám že nakonec bude pokračování hrozně moc bych nejradši chtěla aby byly všechny díly zfilmovaný.Jo a když neměl první díl ůspěch tak, kdyby autoři napravily chyby (to co se lidem nelíbilo) v 2. díle třeba by pak měly úspěch i další díly.

    PS: mě Dimkův účes ani nevadil

  7. My si VA vybojujem, ty knihy i film se dost povedly. Je pravda že ve filmu byly momenty, které se nevyvedly jako ten kotník. Ale stejně myslím, že kniha daleko předhání Twilight, nebo Upíří Deníky. Je pravda že neúspěch vznikl kvůli špatné propagaci filmu, ale stejně. Pokud může mít sedm sérií kniha jako upíří deníky, které už se vůbec knize nepodobají, pak i VA si zaslouží mít všech šest dílů natočených.

  8. Film se mi líbil a nebyl ani tak daleko od knížky. Hodně mě zklamalo to, že už nebude pokračování. Je to hodně velká škoda, nebo by mohl být aspoň seriál…. VA jsem začala milovat, hned jak jsem viděla film a musela jsem si ho pustit hned vícekrát. I po tich letech ten film zbožňuji a naučila jsem na něj skoro 10 lidí a je úžasný pocit s někým o tomto filmu mluvit. Musí někdy natočit 2!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge