Princezniny deníky dostanou pokračování

Knihy Novinky

Populární americká spisovatelka Meg Cabot se rozhodla přidat nový díl do své úspěšné série Princezniny deníky. Nová kniha tak vyjde po pětileté pauze a zároveň k 15. výročí vydání prvního dílu. Fanynky série, které už mají pubertu dávno za sebou, se však bát nemusí, o knihu pro děti totiž rozhodně nepůjde.

MC-ebook-cover-royal-weddingPůvodní série o genovijské princezně Mie Thermopolisové byla zaměřena hlavně na čtenářky-teenagerky. Dnes bychom ji tedy nejspíše označili nálepkou „young adult“. V USA začala vycházet v roce 2000, u nás o rok později. Není tak těžké si spočítat, že jejím tehdejším fanynkám a čtenářkám už může být klidně mezi 25 a 30 lety. Nová kniha proto bude určena právě jim, dospělým čtenářkám.

Jedenáctý díl ponese v originále název „Royal Wedding“, tedy Královská svatba. Princezna Mia se chystá zasnoubit se svým vyvoleným. Jenže vdavky jsou v ohrožení, když paparazzi odhalí znepokojující tajemství. Mia má totiž utajenou mladší sestru. Protivníci královské rodiny se snaží tento skandál využít a sesadit Miina otce z královského trůnu. Zůstane tak Genovia bez vládce, nebo se Mii konečně podaří všechny přesvědčit, že je připravená ujmout se své role?

Proč se Meg Cabot rozhodla napsat pokračování právě teď, po tolika letech? Vysvětlení je celkem jednoduché a nápovědou je právě uvedení Miiny nevlastní sestry. Ta totiž dostane svou vlastní, spin-offovou knižní sérii From the Notebooks of a Middle School Princess (Z deníků princezny ze základní školy). Jak uvedla Cabot, tentokrát se čtenáři vrátí do Genovie prostřednictvím ilustrovaných deníků nové hrdinky Olivie Grace, která je ztracenou mladší sestrou Mii.

Jak Royal Wedding, tak i první díl spin-offové série vyjdou anglicky v létě 2015. Na stejný rok navíc plánuje Meg Cabot také adult pokračování série Mediátor.

Zdroje informací a obrázků: shelf-life.ew.com, megcabot.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge