Po Zlobě přijde také Popelka

Filmy Knihy Novinky

Vypadá to, že Disney rozhodně neusíná na vavřínech. Po velkolepém úspěchu filmu Ledové království (Frozen) na motivy pohádky Christiana Andersana přichází na konci května s hranou verzí Šípkové Růženky, jenže tentokrát z pohledu královny černé magie, Zloby (Maleficent)… A v zásobě má nejspíš další pohádkový klenot. Tentokrát jde o Popelku.

Disney CinderellaPříběh Popelky (Cinderella) sleduje osud mladé Elly, jejíž otec – obchodník – se po tragické smrti Elliny matky znovu ožení. Aby podpořila svého milovaného otce, přivítá Ella svou novou nevlastní matku Lady Tremaine a její dvě dcery Anastasii a Drisellu s otevřenou náručí. Ale když Ellin otec náhle a nečekaně zemře, ocitne se v nepříjemné situaci a napospas závistivé a kruté rodině.

Nakonec se z ní stane začmouděná služka, které nikdo neřekne jinak než Popelka (Cinderella) bez vyhlídky na naději. I přesto chce ale dostát svému slibu, co dala své umírající matce, aby „měla odvahu a byla laskavá“. Nepodlehne zoufalství, ani nebude opovrhovat těmi, kteří ji zneužívají.

Samozřejmě se na scéně objeví také temperamentní cizinec, na něhož narazí v lese. Nevědoma toho, že jde ve skutečnosti o prince a ne pouhý sluha v královském paláci, myslí si, že konečně potkala spřízněnou duši. Zdá se, že se štěstí obrátí na její stranu, když z paláce přijde pozvání pro všechny svobodné dívky na královský ples. Ella doufá, že se opět setká s okouzlujícím „Kitem“. Bohužel, její nevlastní matka jí zakáže na ples jít a roztrhá jí šaty. Ale jako ve všech správných pohádkách, pomoc je na dosah ruky, když se z dobrácké žebrácké ženy vyklube osůbka ozbrojená dýní a myškami a změní Popelce navždy život.

Lily JamesÁno, takto zní oficiální synopse filmu a jak vidíte, z Disneyho verze Popelky si bere dost. V hlavní roli Elly se ukáže Lily James, kterou jste mohli vidět například v seriálu Panství Downton nebo filmu Hněv Titánů. Prince si zahraje Richard Madde, jehož známe hlavně jako Robba Starka z oblíbeného seriálu Hra o trůny. Nevlastní matku ztvární Cate Blanchett, kmotřičku vílu Helena Bonham Carter.

V dalších rolích se objeví Holliday Grainger, Sophie McShera, Stellan Skarsgard, Nonso Anozie a Derek Jacobi. Za produkcí i režií filmu stojí oblíbený herec i režisér, Kenneth Branagh. Oficiální premiéra filmu je prozatím stanovena na 13. března 2015, česká by měla následovat o šest dní později.

Dnes byl také vypuštěn první oficiální teaser k filmu:

Kenneth Branagh k adaptaci řekl: „Je téměř nemožné myslet na Popelku a nemyslet přitom na její Disney verzi a nadčasové obrazy, s nimiž jsme vyrostli A tyto klasické momenty jsou pro filmaře neodolatelné. Díky Lily James jsme našli tu správnou Popelku. Spojuje v sobě neuvěřitelnou krásu s inteligencí, vtipem, zábavou a tou správnou grácií. Její princ, kterého hraje Richard Madden, je mladý herec s výborným charisma a silou. Je vtipný, chytrý a sexy a pro Popelku výborný výběr.

Necháme se tedy překvapit. Nevím, jak jste na tom vy, ale já se rozhodně těším.

Zdroj informací a obrázků: PageToPremiere.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge