Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled zamíří do kin

Filmy Knihy Novinky

Ačkoliv se může zdát, že mají diváci až po krk všech novodobých adaptací knih pro dospívající, filmové produkce se nevzdávají tak lehce. Proto vám můžeme oznámit, že i kniha Jennifer E. Smith má nakročeno do kin.

Statisticka pravdepodobnost lasky na prvni pohledKniha vypráví příběh sedmnáctileté Hadley, která zažívá snad nejhorší den svého života. Letí do Londýna na svatbu svého otce a ženy, jež v životě neviděla. Navíc o pouhé čtyři minuty zmešká svůj let a uvízne na newyorském letišti. Čekání jí zpříjemní přitažlivý mladík, s nímž se seznámí v odbavovacím prostoru. Jmenuje se Oliver, je to Brit a má sedadlo 18C. Hadley 18A!

Román o rodinných vztazích, druhých šancích i prvních láskách se odehrává během 24 hodin a roli v něm hrají osudné náhody i rozmary času, které zamotají život dvěma mladým lidem. Kniha vyšla v roce 2012 také v češtině, a to u nakladatelství Argo. Přestože u nás příběh moc velké haló neudělal a nejspíš už docela upadl v zapomnění, v zahraničí dojem udělal.

Filmová práva byla zakoupena už nějaký ten pátek tomu, za produkcí stojí Caroline Kaplan a Bruna Papandrea. Scénář má na starosti Dustin Lance Black a samotná autorka tu a tam vypomůže. Své čtenáře ubezpečila, že i když dojde k jistým úpravám, nemusí se nijak obávat.

Jennifer E. Smith také nedávno na LitWorks Teen Book Fest v Chicagu prozradila, že byla vybrána hlavní představitelka pro postavu Hadley Sullivan. Jméno herečky ovšem říci nemohla, ale přiznala se, že je s výběrem naprosto spokojená. Filmaři v současné době hledají vhodného herce pro roli Olivera. Můžeme se tedy těšit na to, že se v budoucnu objeví více filmových informací.

Zdroj informací: PageToPremiere.com, Argo.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge