Gothica aneb Jak Frankenstein potkal Doriana Graye

Seriály

Sexy gotický seriál odehrávající se v přítomnosti, který proplétá příběhy a mytologii legend jako Dracula, Jekyll a Hyde, Frankenstein či Dorian Gray.

Letošní sezóna seriálových pilotů je tak trochu odlišná od těch předchozích. Mezi náměty totiž najdete zejména ty, které vznikly na základě knih nebo filmů.

Nejinak je tomu i v případě některých pilotů americké stanice ABC. Ta si objednala pilot seriálu Gothica, který se tak trochu podobá již běžícímu a oblíbenému Once Upon a Time‚. Ten kombinuje různé pohádkové postavy s naším světem. V případě Gothiky však jde o hororové goth příběhy jako Dracula, Frankenstein, Dr. Jekyll a pan Hyde nebo Obraz Doriana Graye. Mezi postavami nebude chybět ani Mína, Van Helsing nebo Roderick Usher (Zánik domu Usherů).

Za scénářem stojí Matt Lopez, který se podílel na filmech Čarodějův učeň nebo Útěk na Horu čarodějnic. Režie pilotu se ujme Anand Tucker.

A jaké bude obsazení pilotu? Doriana Gray si zahraje Australan Chris Egan, roli Victora Frankensteina ztvární Tom Ellis, který pochází z Walesu. Partnerku Doriana Graye, uznávanou spisovatelku Grace Van Helsing, našli producenti v Janet Montgomery. Grace je zároveň bývalou přítelkyní Victora, který ji stále miluje. Dalšími potvrzenými herci jsou Seth Gabel (R. Usher), Emma Booth (Madeline Usher), Tracie Thoms (Mína) a Raza Jaffrey (John Harker).

Janet Montgomery Chris Egan a Tom Ellis Raza Jaffrey

Zdroje informací a obrázků: HollywoodReporter.comIMDb.com,WeHeartIt.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge