Novinky k adaptaci knihy If I Stay

Filmy Knihy Novinky

Už je to nějaká chvíle, kdy jsme vám naposledy přinesli informace k filmové adaptaci oblíbené knihy Gayle Forman, If I Stay (v češtině Jestli zůstanu). Za tu dobu se toho venku objevilo hodně, tak se pojďme podívat, na co se můžeme těšit.

Jestli zůstanuJestli zůstanu vypráví příběh šestnáctileté Mii, talentované cellistky, která jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto.

Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje.

Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě.

Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat.

Nejzásadnějším posunem bude dozajista první oficiální trailer k filmu. Premiéru spuštění traileru v zahraničí oznámili 14. dubna a nejdříve čtenáře navnadil dvěma fotkami z filmu:

Ale ať už vás zbytečně nezdržujeme, podívejme se na výborný trailer:


Ať už jste knižní předlohu četli nebo ne, určitě vás trailer dokázal pěkně chytit za srdce. Pokud si pouštíte trailer pořád dokola, aby vám něco zajímavého neuniklo, máme tu pro vás pár momentek z traileru:

Chloe Mortez o filmu říká: „Je to ten druh filmu, na který se rádá dívám – obyčejné drama o dvou dospívajících. Ale je to daleko zajímavější.“ Nezapomněla samozřejmě přidat: „Panebože, je to skvělý film!“ V současné chvíli prý ve studiu dochází k hlasovým dotáčkám pro ty sekvence filmu, kde není hercům příliš dobře rozumět. Může nás potěšit, že byla už stanovena také česká a slovenská premiéra filmu. Prozatím to vypadá na 21. srpen 2014.

Zdroj informací a obrázků: PageToPremiere.com, Hypable.com, Bux.cz

1 thought on “Novinky k adaptaci knihy If I Stay

  1. Chloe dle všeho dostala roli i v Pátý vlně…měli by trochu obměnit ty mladý herečky…začíná mi to splývat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge