Jaký nový příběh chystá Marie Lu

Knihy Novinky

Americká spisovatelka čínského původu Marie Lu se do podvědomí čtenářů young adult literatury zapsala svou debutovou trilogií Legenda. V současnosti však pracuje na nové sérii s názvem The Young Elites.

young-elites-luMarie Lu udělala díru do knižního světa svou dystopickou sérií Legenda. Podle nově zveřejněné obálky a také anotace chystané knihy by se mohlo zdát, že půjde o další dystopii s „vyvolenými“ YA hrdiny. Pravda to bude nejspíš tak z poloviny. Sice se setkáme s mladými členy tajné organizace zvané Young Elites, ale žánrově půjde o paranormální fantasy.

„Někteří nás nenávidí, vidí v nás zločince, kteří by měli skončit na šibenici. Někteří se nás bojí, myslí, že by démony v nás měli upálit na hranici. Někteří nás uctívají, považují nás za potomky bohů. Ale všichni nás znají.“

Příběh je zasazen do světa připomínajícího renesanci. Hlavní hrdinkou je Adelina Amouteru, která přežila mor. Jejími poznávacími znameními jsou sněhově bílé vlasy a ošklivá jizva. Adelina je vyhnána svou rodinou a konečně nachází místo, kam patří – uvnitř tajné organizace Young Elites. O co v příběhu půjde? Tři znepřátelené spolky mající nadpřirozené síly spolu budou bojovat o nadvládu.

Podle Lu je série Young Elites takovým křížencem komiksů o X-Menech a videoher franšízy Assassin’s Creed.

Nový počin téhle autorky vyjde v USA pod nakladatelstvím Putnam už v říjnu letošního roku. Zda se časem opět dostane i do českých knihovniček, se teprve dozvíme.

Zdroje informací a obrázků: USAToday.com, Goodreads.com

1 thought on “Jaký nový příběh chystá Marie Lu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge