Měli Ron a Hermiona opravdu skončit spolu?

Filmy Knihy Novinky

Nejspíš každý čtenář a fanoušek kouzelnické série z pera J.K.Rowling si tuhle otázku alespoň jednou položil. Jak to tak ale vypadá, stejnou otázkou se teď zaobírá samotná autorka.

jk-rowling-ron-hermione-harryV nedávném rozhovoru vypustila slavná autorka na své fanoušky docela velkou bombu: Není si jistá, jestli Ron a Hermiona opravdu měli skončit spolu.

Toto šokující odhalení přišlo v posledním čísle Wonderlandu, na němž se jako editorka podílela samotná Emma Watson. Rowling uvedla, že si Hermiona měla radši vzít Harryho.

Napsala jsem vztah Hermiony a Rona spíš jako zbožné přání,“ řekla. „Tak to bylo pojato, vážně. Z důvodů, které mají velmi málo co do činění s literaturou a mnohem více s mým lpěním na celé zápletce, jak jsem si ji poprvé vytvořila, zůstala Hermiona s Ronem.

Já vím, je mi to líto,“ pokračovala. „Slyším vztek a zuřivost, jakou to v některých fanoušcích může vyvolat, ale pokud mám být naprosto upřímná, s odstupem času se na to dívám z jiné perspektivy. Byla to volba, kterou jsem udělala z velmi osobních důvodů, ne z důvodu důvěryhodnosti. Lámu tím některým srdce? Doufám, že ne.

Watson tímto prohlášením, zdá se, nebyla vůbec šokovaná a souhlasila s ní. „Myslím, že jsou tam venku fanoušci, co přesně nad tím uvažovali a ptali se sami sebe, jestli by Ron opravdu dokázal udělat Hermionu šťastnou.“ Rowling dokonce dodává, že je přesvědčená, že by Ronovo a Hermionino manželství potřebovalo odbornou pomoc.

Odhalení vyvolalo bouřlivou reakci nejen od čtenářů, ale také od autorů skrz vlny Twitteru. Například John Green, autor knih Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky, napsal: „Knihy náleží jejich čtenářům.Rachel Hawkins, autorka série Hex Hall, se přidala: „Se vší vážností, tahle Rowlingovská věc je dobrá připomínka toho, že knihy patří čtenářům, když je jejich příběh ukončen. A tak by to mělo být.“ Autorka Soumraku království, Morgan Rhodes, se snaží na vše podívat z jiného úhlu: „Je vtipné, že J.K. Rowling nejspíš tenhle komentář jen tak poznamenala bokem a najednou se z toho dělá tak velká scéna. Ovšem souhlasím, že H + H by spolu dohromady nešli.

Stejný pohled na to mají i fanoušci, mezi reakcemi se objevují věci jako…

A kdo říkal, že vztah Rona a Hermiony musel být jednoduchý? Občas spolu bojovali – no a co?

Hermiona byla do Rona zamilovaná už od začátku, takže si Harryho vůbec nevšímala. Prostě ne, Rowling!

Pozitivní zjištění je, že neřekla, že by spolu měli být Hermiona a Snape. Jednou jsem se dostala do rozporu s fanoušky zrovna tohoto páru… a fakt to nebylo dobrý.

A co třeba rovnou Ginny a Hermiona? Vykašleme se na kluky!

Všichni víme, že podle knih spolu měli Ron s Hermionou dvě děti: Rose a Huga. Jak se na tohle odhalení díváte? Říkali jste si někdy, proč dala autorka zrovna tyto dva hrdiny dohromady? Jste za to rádi anebo byste byli radši pro změnu?

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

15 thoughts on “Měli Ron a Hermiona opravdu skončit spolu?

  1. Bože, Ron a Hermiona spolu měli být! Všichni, kteří říkají, že ne jsou jen poblouzněni nekvalitními fanfiction -,- odkud taky mají pár Snape a Hermiona, což je ještě větší nesmysl!

  2. Rowlingová si poměrně protiřečí – v původní verzi měla zase Hermiona skončit s Fredem a Ron měl umřít…

  3. Náhodou souhlasím, že Ron a Hermiona mají být spolu! Když jsem se dozvěděla, že se Ron s Hermionou vezmou a budou mít děti, chvíli jsem sama pro sebe protestovala, že by Hermiona měla být s Harrym. Pak jsem to, ale vzdala a souhlasím s tím, že měli být spolu a mají být. Ovšem, pobavil mě ten komentář se Snapem a Hermionou 😀
    Babu recently posted…Další info o Laj a otázkaMy Profile

  4. Mně osobně se líbí pár Harry s Ginny, takže tím pádem mi k Harrymu nesedí Hermiona. Ta prostě patří k Ronovi – já bych na tom nic neměnila :))

  5. Vzhledem k tomu, že tak nějak vím, jak těžké rozhodování měla Rowlingová se vztahovými zápletkami… Ne. Ron a Hermiona jsou dokonalý pár, kde je jasně ukázáno, že Harry měl své vlastní problémy a prostě si nevšiml, a tím ani samotný čtenář, že se za jeho zády tvoří sice prapodivný, ale velice silný vztah dvou uplně odlišných lidí. Její rozhodnutí se mi líbí a… rozhodně lepší, než kdyby skončila Hermiona s Fredem… nebo třebas s Dracem (též zbožné přání fanynek).
    A fakt, že by měl někdo z „Velké trojky“ umřít, konkrétně tedy Ron… to by se mě líbilo! 🙂

  6. Abych byla upřímná, myslím si, že Hermiona je na Rona až moc inteligentní a nezávislá. On je takovej normální a měl by skončit s někým, s kým si bude rozumět. Hermionu určitě nenadchnou obyčejné věci a Ron se v ničem jiném pořádně nevyzná. Nechci tvrdit, že by Hermiona měla skončit hned s Harrym, jen potřebuje někoho jeho typu. Sobě rovného, když to řeknu takhle. S Ronem by se nudila a Ron by si přišel jako hlupák. Tohle by přece nemohlo bezstarostně klapat. Harry a Ginny – ano, souhlasím. Ron a Hermiona – to by v reálu neobstálo. A Snape a Hermiona – to je lákavá představa, ale k smíchu 😀 😀

  7. Ron a Hermiona k sobě patří. Je fakt, že jsou hodně rozdílní, ale lidi, pak už by to nebylo ono. Vždyť už od začátku to bylo jasné… „Je to levioooooosa! Je příšerná!“ 😀
    Navíc… Kde vzali toho Severuse? To je blbost!

  8. No tak jako já se dostala do rozporu s jednou známou, protože podle ní měla být Hermiona s Dracem. 😀 Taky by to byla zajímavá kombinace, ale nemyslím si že by měla být s Harrym. 😀 Ron k ní sedí víc, navíc, odkdy je život jednoduchý? Či snad manželství, myslím, že tohle je však úplně jedno napsané už to je, a knihy patří čtenářům. Oni ten příběh prožívají mnohem více, než samotný autor.

  9. Já sem z toho že jsou ron a hermiona spolu nadšená a harry a ginny jsou taky perfektní. Podle mě vážně vpoho 😀

  10. No tak já jsem asi divná, ale vždycky se mi líbil víc pár Fred a Hermiona, Rona jsem si jako něčího partnera nikdy moc neoblíbila. Nevím no, celkově mi do příběhu zrovna oni dva spolu nesedí, ale tak volba už padla a myslím, že pokud Rowlingová nechce napsat další díl (jakože ne) tak je zbytečné se tím teď zaobírat.
    Lucy recently posted…Loki – I see hell in your eyesMy Profile

  11. Cože?Vůbec ne je to skvělé,když je Ron s Hermionou a Harry s Giny.Podle mě se spolu hoděj určitě!!!!!!!!

  12. Já myslím že by měli být spolu Hermiona se o něj i starala Ron si se začátku taky myslel že je šprt a potom ji obhajoval + sedí jim to jsou to protiklady.

  13. Neměli skončit spolu.!!! Měli být hermiona a Harry…. To se nedá udělat? Napsat nový díl jak se rozvedli….ale hermiona byla do harryho zamilovaná. To mi trhá srdce…

  14. To je tak trapné. Teď už to změnit nemůže a pokud změnila názor v průběhu psaní, měla se podle toho zařídit, protože od začátku ten vztah vedla tím směrem. Už od prvního dílu. Vymlouvá se, že to napsala kvůli fanouškům, ale podle mého názoru spíš nevěděla jak přehodit výhybku, aby to nepůsobilo vynuceně.

    Hlavně mě všichni rozčilujou tím, že Ron není dost dobrý a chytrý pro Hermionu. Není dokonalý, z jejich trojky je nejobyčejnější, vzteká se, ale je věrný kamarád, umí dost dobře hrát šachy, odposlouchal hadí jazyk.

    Kromě toho Harry taky nebyl vždycky úžasný, skoro celý pátý díl byl na pěst.

    Hermiona je tak chytrá, takže všem přijde, že vztahem s kýmkoliv méně chytrým než je ona, se zpronevěřuje všem inteligentním ženám a dává špatný příklad. Podle této logiky by jediný dost dobrý protějšek pro ni byl Brumbál. Ale ten je mrtvý, takže sorry, Hermiono, budeš muset zůstat do smrti sama, jelikož jsi moc chytrá na chlapy.

    Jsem se rozčílila 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge