Vlci z Mercy Falls dostanou pokračování

Knihy Novinky

Oblíbená vlčí série z pera Maggie Stiefvater bude mít další díl. Nepůjde však o pokračování hlavní linie příběhu, ačkoliv budeme sledovat osud jedné z vedlejších postav.

sinner-bookcoverNová kniha ponese název Sinner a oficiálně by měla vyjít v červenci 2014. Tentokrát se podíváme na osud Colea St. Claira, s nímž jsme se seznámili už v původní trilogii.

Všichni si myslí, že znají jeho příběh. Sláva. Závislost. Zmizení. Jen několik lidí zná Coleovo temné tajemství – dokáže se měnit ve vlka. Jezním z těchto lidí je i Isabel. V jednu chvíli se možná i milovali. Ale to je už zatraceně dávno. Teď je Cole zpátky. Opět v centru pozornosti. Opět v nebezpečné zóně. Opět v Isabelině životě. Může být tento hříšník spasen?

David Levithan ze Scholastic Press ke knize říká: „Legie fanoušků – včetně mě – si přály, aby se Maggie ke světu Mrazení vrátila… a teď našla geniální, sexy a naprosto přesvědčivý způsob, jak to udělat. Není to ani tak návštěva jako znovuoživení, kdy vezme Maggie čtenáře do míst, kam se dříve vůbec nepodívali. Není nikdo úžasnější, než Maggie Stiefvater, když je ve svém živlu.

Sama autorka ke knize dodává: „Ukončení série pro mě byl hořkosladký moment – věděla jsem, že se do světa Vlků z Mercy Falls vracet nebudu a nebudu pokračovat v příběhu Sama a Grace. Ale Cole s Isabel na mě stále v koutku mysli číhali. Jejich příběh byl ke konci série odvyprávěn jen z poloviny a já chtěla vědět, jestli vše dokážou dotáhnout do konce.

Všichni, kteří Vlky z Mercy Falls četli, dají určitě autorce za pravdu. Zatímco příběh hlavní dvojice uzavřen byl, ten Coleův (a Isabelin) si určitě zaslouží svůj vlastní závěr. Jestli ovšem půjde o jedinou knihu nebo o novou sérii, to se teprve uvidí. Snad se knihy dočkáme také v češtině. Přece jenom by to byla škoda, když už u nás vyšla celá trilogie – Mrazení, Váhání i Splynutí – i další kniha autorky, Ve znamení Štíra. Nezbývá, než čekat.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, ParanormalBooks.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge