Trilogie Milénium se dočká pokračování

Knihy Novinky

Nebojte, nemáme přeludy. Stejně jako vy, i my jsme si dobře vědomi toho, že je Stieg Larsson mrtvý. Jeho dílo však žije dál. A vypadá to, že dostane další díl.

David LagercrantzLarsssonova trilogie Milénium se stala bestsellerem po celém světě, dočkala se i svého filmového zpracování, a tak se nemůžeme divit tomu, že se dostaneme další díl. Ten ovšem napíše spisovatel David Lagercrantz.

Podle nakladatelství Associated Press ovšem půjde o zcela originální příběh, který by neměl stavět na čtvrtém díle, na němž začal Larsson před smrtí pracovat. Potvrzeno však je, že se opět setkáme s novinářem Mikaelem Blomqvistem a hackerkou Lisbeth Salander. Kniha by se měla na trhu objevit v srpnu 2015.

První díl série – Muži, kteří nenávidí ženy – byl vydán až po Larssonově smrti a stal se celosvětovou senzací. Třetí díl – Dívka, která kopla do vosího hnízda – byla v roce 2010 podle Publishers Weekly nejprodávanější knihou vůbec. Celé série bylo prodáno na 75 milionů kopií. Uvidíme, jak bude tohle pokračování nakonec vypadat a jestli se u čtenářů chytne.

Zdroj informací a obrázků: HeraldScotland.com, Hypable.com

1 thought on “Trilogie Milénium se dočká pokračování

  1. non non non non no!!
    když už to chtěj zvrtat, jak to myslí tím, že se neodpíchnou od rozepsaného dílu? chjo. Docela se bojím toho, co vznikne. Miluju Lisbeth takovou, jaká je, a oni ji určitě…
    moira recently posted…DKS: 15. kapitolaMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge