Ilustrovanému Potterovi zase o krůček blíže

Knihy Novinky

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se britské nakladatelství Bloomsbury rozhodlo přijít s ilustrovanou verzí oblíbené série o nejoblíbenějším knižním čaroději. Teď The Oxford Times přišlo se zprávou, že byl vybrán model pro Rona.

Pokud jste si mysleli, že se tvář Ruperta Grinta otiskne z filmu i do knižní podoby, spletli jste se. Předlohou pro „ilustrovaného Rona“ bude čtrnáctiletý Duncan Cooper, kterého si vybrala samotná autorka společně s kreslířem Jimem Kayem. Podle The Oxford Times Kay navštívil několik škol, včetně té Cooperovy v červnu, a nafotil děti, jaké by podle něj mohly být předlohou pro knižní postavy.

Duncana jsem potkal hned na začátku návštěvy na Burford School. Ačkoliv to byla poměrně krátká návštěva a většinu času se Duncan spíše styděl a moc se neprojevoval, zapamatoval jsem si ho. Myslel jsem si, že bude pro Rona výbornou předlohou.

A jak tedy vypadá?

harry-potter-illustrated-series-ron-weasley

Plány jsou takové, že bude Kay s vybranými dětmi spolupracovat na podobě knih celých sedm let. Prozatím je ovšem známo jen Cooperovo jméno, ačkoliv byly dříve odtajněny první fotky z knih, na nichž jsme mohli vidět Harryho i Bradavice. Někteří novináři bystře podotkli, že se Harry velice podobal mladému Danielovi Radcliffeovi, který si Harryho zahrál v oblíbené filmové adaptaci. Uvidíme, jak to tedy nakonec celé bude.

Zdroj informací a obrázků: Oxfordtimes.co.uk, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge