Bloomsbury chce znovuvydat sérii Harryho Pottera v ilustrované podobě

Knihy Novinky

Během léta dostala známá a celosvětově oblíbená série o nejslavnějším kouzelníkovi všech dob ve Spojených státech svou novou paperbackovou podobu, o čem jsme vás dříve informovali. Bloomsbury zase „omladilo“ své obálky knih určené dospělým čtenářům. Tentokrát ovšem přijde řada na ilustrovanou verzi.

Všichni Potteromaniaci určitě potvrdí, že Harryho Pottera není nikdy dost. Tohle heslo zjevně razí i britské nakladatelství Bloomsbury a zvolilo novou, ilustrovanou verzi. Ilustrací by se měl chopit umělec Jim Kay, první díl by měl být ovšem vydán až v září 2015. Každá kniha bude vydána na základě ročního výročí prvního vydání, aby zachovalo stejnou souslednost, jako když se čtenářům kniha dostala do rukou vůbec poprvé.

Kay k ilustracím řekl: „Chcete-li vytvořit postavy, oblečení, architekturu a krajiny nejobsáhlejšího světa v dětské literatuře… no, řekněme, že je to výzva a já se na ni těším. Zároveň si jsem vědom obrovské zodpovědnosti. Chci si být jistý, že odvedu svou nejlepší práci.

V pátek byly uveřejněny dvě ilustrace z chystané knihy společně s prohlášením o nových knihách. Ukazují Harryho a Bradavice:

harry-potter-illustrated-character-2015

Hogwarts as imagined by Jim Kay

I nakladatelství se k novince vyjádřilo: „Bloomsbury si dlouho přálo mít ilustrovanou verzi, ale takto velký projekt musí být vytvořen jen ve správný čas a se správným ilustrátorem. Vybrali jsme několik umělců, prodiskutovali jsme je s J.K.Rowling a společně se rozhodli, že Jim je správná volba.

Bloomsbury v současné době jedná se zahraničními vydavateli o možnosti prodeje ilustrovaných verzí také jinde ve světě. Těžko říct, jak zareagují. Ovšem s blížícím se novým filmem vztahujícím se ke světu Pottera je docela dobře možné, že po této možnosti sáhnou. Jak ovšem bude konečná verze vypadat? Bude se obrázek objevovat na každých pár stránkách, nebo jednou v kapitole? Vzhledem k tomu, že jsou knihy s přibývajícími díly delší a delší, není rozhodnutí nakladatelství vydávat knihy jednou ročně nijak překvapivé.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

1 thought on “Bloomsbury chce znovuvydat sérii Harryho Pottera v ilustrované podobě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge