Black Sails brzy vypluje z přístavu

Knihy Novinky Seriály

Piráti jsou televizní stálicí a brázdí divoká moře na televizních obrazovkách již několik desetiletí. Již od 60. let vznikl nespočet pirátských filmů. To, že si je diváci znova oblíbili, je jen díky úspěšné sérii Pirátů z Karibiku. Teď, když vlny trochu opadly, se filmaři rozhodli znovu vyplout na moře a roztáhnout plachty v připravované sérii Black Sails (Černé plachty).

Seriál bude vysílán stanicí Starz, která nám v posledních let představila seriály Spartacus nebo The Pillars of the Earth (a pochopitelně mnoho jiných) a která má na příští rok připraven ještě seriál Outlander. Na obrazovky piráti vtrhnou v sobotu 25. ledna 2014. První série bude mít osm dílů a bude nám vyprávět příběh proslulého kapitána Flinta, jehož si zahraje Toby Stephens (Dnes Neumírej, Jane Eyre – minisérie). Seriál bude volným prequelem Ostrova pokladů od Roberta Luise Stevensona, který byl napsán v roce 1883.

Jedním z producentů seriálu je i Michael Bay (Transformers, Pearl Harbor), takže se nejspíš můžeme těšit na velkolepou podívanou. Seriál se poprvé představil divákům na Comic-Conu v San Diegu a sklidil u nich natolik velký ohlas, že se na jeho základě tvůrci rozhodli natočit rovnou i druhou sérii. Natáčení desetidílného pokračování tak začalo v listopadu v Kapském městě.

Seriál odvypráví události před příběhem z knihy, a tak poznáme neohroženého a nejnebezpečnějšího pirátského kapitána Flinta, který vezme na palubu své lodi nového člena Johna Silvera (Luke Arnold). Piráti se snaží vybojovat si své místo na ostrově New Providence, útočišti všech pirátů a doupěti neřesti plné pirátů, prostitutek, zlodějů a podfukářů.

Dalšími postavami budou Zach McGowan – ztvární rivalského kapitána Charlese Vanea, Hannah New jako Eleanor Guthrie, mladá žena, co pašuje zboží na ostrově, anebo Jessica Parker Kennedy (The Secret Circle) – ta si zahraje mladou prostitutku Max.

Diváky v San Diegu si tento seriál získal, tak uvidíme, jak uspěje u ostatních.


 Zdroj informací a obrázků: Starz.com/originals/blacksails

1 thought on “Black Sails brzy vypluje z přístavu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge