Jaký bude filmový Prodloužený víkend?

Filmy Knihy

 Pokud ještě nemáte plné zuby filmů natočených podle knižní předlohy, tak pro vás máme další tip. Začátkem příštího roku se do kin dostane snímek ‚Labor Day‘ s Kate Winslet v hlavní roli.

svatecni-vikendDramatický příběh natočil režisér Jason Reitman podle stejnojmenné knihy spisovatelky Joyce Maynard. U nás ji vydalo v roce 2010 nakladatelství Ikar pod názvem „Sváteční víkend„.

Labor Day je příběhem o dospívání hlavního hrdiny Henryho. Ten žije se svou dlouho rozvedenou matkou, která se utápí v depresích. Jednoho dne potkají Franka, jenž je přesvědčí, aby jej odvezli k sobě domů. Později začne vycházet pravda najevo – Frank je hledaný kriminálník odsouzený za vraždu… Trojice však začne navazovat hodně zvláštní vztah a Frank se tak stává Henryho mužským vzorem víc, než by kdy mohl být jeho vlastní otec.

Reitman, který v minulosti režíroval snímky jako Juno nebo Děkujeme, že kouříte, se tentokrát postaral i o scénář k filmu. V hlavní roli Adele se představí Kate Winslet, Franka ztvárnil Josh Brolin. V dalších rolích uvidíme herce jako Clark Gregg, James Van Der Beek nebo Tobey Maguire.

Do kin v USA se film dostane 31. ledna 2014, v českých kinech by měl být uveden 13. února. Slovenští diváci si pak budou muset počkat až do 24. dubna.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, imdb.com, bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge