Jak vlastně dělá liška?

Knihy Novinky

Internet je zvláštní věc, a když přijde na nejrůznjší videa, tak se originalitě a ztřeštěnosti meze nekladou. Není to tak dlouho, co svět zachvátil Gangnam Style a nedávno internetem prolétlo i video, které se ptá What Does the Fox Says? neboli přeloženo „Jak dělá liška?“.

la-et-jc-what-does-the-fox-say-its-time-for-a--001Pod tímto hitem se skrývá komediální bratrské duo Bård a Vegard Ylvisåker, kteří si ve svém rodném Norsku získali už mnoho pozornosti a mají vlastní TV show, stejně tak jako rádiovou show a mezi jednu z mnoha jejich aktivit patří i natáčení vtipných videí. Tento singl měl původně sloužit jen jako promo k třetí řadě jejich talkshow „I kveld med YLVIS“, ale rychle získal pozornost i za hranicemi Norska.

Jistě každý z nás ať už jste v kontaktu s malými dětmi nebo ne, si někdy položili otázku, jaký zvuk některé zvíře vydává, když opomineme klasická zvířátka jako je kočka, pes, kohout apod., ale natočit na toto téma video, které se stane celosvětovým hitem, to je jiná.

Bohužel i já jsem poněkud podlehla a tak při vyslovení onoho „What does the fox says“, už mi v hlavě zní jen ta chytlavá melodie, co nejste schopni dostat z hlavy, a u které si nejste jistí, zda je to super hit nebo ten nejotravnější song. Nemluvě o tom, když vám pak do toho v hlavě začne znít šílená odpověď „Ring-ding-ding-ding-dingeringeding! Gering-ding-ding-ding-dingeringeding!” Bože zastavte mě!

Bard Ylvisaker (L) and Vegard YlvisakerAle Ylvis a jejich song je skvělou ukázkou, jak se na jednom šíleném projektu dá zviditelnit a jistě i vydělat. Americké nakladatelství Simon & Schuster’s Children’s Publishing se rozhodlo vydat dětskou obrázkovou knihu inspirovanou právě touto písní. Nakladatelství také oznámilo, že by se kniha měla na pultech knihkupectví objevit už 10. prosince. A tak se uvidí, kolik dětí si letos pod stromečkem rozbalí Ring-ding-ding-ding-dingeringeding! Ach ne, už s tím přestaňte!

Zdroj informací a obrázků: EW.com, LATimes.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge