J.K.Rowling a Lumos Foundation

Knihy Novinky

J.K.Rowling byla tuto sobotu hlavní hvězdou dobročinné akce její nadace Lumos Foundation, která se konala v Harry Potter Studio Tour. Akce se mimo jiné zúčastnili někteří herci z Harry Potter série – Emma Watson, Alan Rickamn, Evana Lynch a Warwick Davis.

Akce byla přizpůsobena nejen dospělým, jež řešili vážná témata, ale i dětem, pro které byly připraveny nejrůznější kouzelnické aktivity. Všichni hosté tak byli pozváni i se svými dětmi na prohlídku studia a následně byla pro dospělé připravena hostina a charitativní dražba, která se konala v Bradavické Velké síni.

Pro mladší návštěvníky byli mimo prohlídky studií připraveni i kouzelníci, baviči a zvířátka z Harry Potter série. Hlavním záměrem večera bylo vybrat peníze pro nadaci Lumos, na pomoc potřebným dětem. V neděli pak na svém Twitterovém účtu Rowling sdělila, že se podařilo vybrat 1 milion liber.

Během této akce Rowling také poskytla rozhovor pro BBC, kde hovořila o projektu Lumos, ale také zmínila knihu Fantastická zvířata a kde je najít. Na otázku, zda se bude schopna někdy rozloučit se světem HP, odpověděla: „Upřímně, už je to sedmnáct let. A teď se znova vracím. Jiným způsobem. Jsou zde jiné postavy, ale je to stejný svět. Myslím, že část mě v něm navždycky bude žít.“ Po krátké odmlce ještě dodala: „Ale nelituji toho.

Podle posledních informací Rowling stále pracuje na scénáři a premiéry filmu bychom se mohli dočkat v roce 2016.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge