Fragment prodává své knihy v elektronickém obchodu Googlu!

Knihy Novinky

Nakladatelství Fragment se jako jeden z prvních českých nakladatelů připojilo k projektu Google Play. Celosvětově služba nabízí prodej knih v elektronické podobě již dlouho, v českém prostředí se ale začala více rozvíjet až na podzim 2013.

14. listopadu byl službou Google Play nabídnutý první titul z produkce Nakladatelství Fragment s názvem Serafína – Příběh draků. Do dnešního dne již bylo do nabídky tohoto prodejního kanálu zařazeno přes 230 e-knih.

Tituly je možné číst nejen v chytrých telefonech a tabletech s operačním systémem Android i iOS, ale i přímo na obrazovce počítače ve webovém prohlížeči. Zároveň je možné je stáhnout do podporovaných čteček ve dvou nejčastějších formátech epub a pdf. První z nich, PDF, zachovává rozložení stran původní tištěné předlohy a je určený především k použití na stolním počítači či notebooku. Formát EPUB nezachovává původní vzhled, ale dovolí upravovat velikost textu dle momentální potřeby.

V nabídce na Google Play jsou nejen knihy zastupující beletrii pro děti a mládež, ale také tituly pro dospělé čtenáře a populárně-naučné jako jsou jazykové učebnice. Z těch nejatraktivnějších lze zmínit určitě světový fenomén HUNGER GAMES nebo bestsellerovou ságu Odkaz Dračích jezdců.

Pro všechny milovníky laskavého humoru a příběhů inspirovaných životem, připravilo Nakladatelství Fragment malé překvapení – v pátek 29. listopadu se na Google Play objeví Povídky od Zdeňka Svěráka. Bestsellerový titul, jehož se v tištěné podobě prodalo neuvěřitelných 124 000 výtisků, si vůbec poprvé budou moci čtenáři zakoupit v elektronické podobě. Další titul tohoto oblíbeného českého autora Nové povídky je nachystán k „vypuštění“ na 9. prosince 2013.

Díky službě Google Play mohou e-knihy nakupovat nejen uživatelé připojeni v České republice. Nakladatelství Fragment zpřístupnilo velkou část své produkce také uživatelům v zahraničí, aby jim tak usnadnilo cestu k českým titulům.

Zdroj informací a obrázků: Fragment.cz

1 thought on “Fragment prodává své knihy v elektronickém obchodu Googlu!

  1. Přináší Google play nějaké výhody oproti běžnému nákupu elektronických knih na amazonu nebo třeba Palmknihách?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge