Co si Richelle Mead myslí o filmu a jak vidí pokračování?

Knihy Novinky

Richelle Mead v nedávném rozhovoru pro internetový blog CBSNews.com (americká televizní stanice) hovořila o probíhajícím natáčení VA, ale i třeba o případném možném pokračování.

VA new posterRichelle prozradila, že je spokojená s tím, jak režisér Mark Waters přetváří její knihu na filmové plátno. „Vše, co jsem měla možnost vidět, se mi opravdu líbilo. Je velice těžké knihy zaškatulkovat jen do jednoho žánru. Mají spoustu vtipných okamžiků, ale pak mají i spoustu vážných chvil. Je to prostě taková směs a líbí se mi, že to dokázali promítnout do filmu a nešli jen jedním směrem. Nesnažili se to natočit příliš melodramaticky bez špetky humoru. Ale zároveň z toho neudělali jen frašku. Natáčí to tak, jak jsem se snažila psát knihy, jako směsici nejrůznějších protikladů, tak jak to v životě bývá. Myslím, že režisér opravdu vystihl ten tón knížek.

Richelle dříve plánovala napsat knihy pro dospělé čtenáře, ale byla to právě její YA série, která ji natolik proslavila. „Chtěla jsem využít poznatky, které jsem načerpala během studia na univerzitě o Ruském a Rumunském folklóru, odkud pochází velká spousta příběhů o upírech… z toho jsem pak vytvořila svůj vlastní příběh a zasadila jsem jej do teen prostředí.

Mimo jiné zmínila, že by ji nikdy nenapadlo, že její příběh pohltí čtenáře tak moc, že se stane bestsellerem a přeloží se do více jak 30-ti jazyků. „To je ta chvíle, kdy se vše zdá trochu šílené… nečekala jsem, že se to vyvine, tak jak se to vyvinulo, protože to pro mě byl pomalý proces… Ta obliba se zvětšovala postupně, bylo to až tak zhruba v půlce série, kdy ta popularita začala opravdu nabývat velkých rozměrů.

Práva k filmu Richelle prodala už před několika lety, ale přesto, že se produkční společnost snažila film prosadit, nedostávali z Hollywoodu žádnou odezvu. „S celou tou upírskou mánií, si všichni mysleli, že „Oh, vsadím se že Twilight, už vám vydláždil cestičku“. Ale Twilight spíše představoval tuhle neviditelnou bariéru, kdy se spousta lidí v Hollywoodu bála dotknout čehokoliv spojeného s upíry, když se Twilight dostávalo tak moc pozornosti. A pak je tu pochopitelně televize, kde jsou Upíří deníky a Pravá krev. Nikdo se nechtěl pouštět do upírského příběhu. Takže od studií nebyla nejmenší odezva.

Richelle Mead na natáčeníTo se změnilo začátkem roku 2013, kdy se Richelle dozvěděla, že se objevují první řeči o castingu na „Vampire Academy.“ „Bylo to opravdu neuvěřitelné.“ Richelle se objevila jako poradce při natáčení, viděla některý natočený materiál a navštívila samotné natáčení, ale jak zároveň tvrdí, na tvorbě filmu se nijak zásadně nepodílela. „Myslím si, že knihy a filmy jsou velice odlišné formy umění a já vím, v čem jsem dobrá.

Co se týče samotného převedení knihy na plátno, Richelle řekla, že se ve filmu objeví nějaké změny, ale že žádný zásadní okamžik knihy nebyl změněn. „Jsou to ty drobnosti, které se dobře nepřevádějí ze stránek knihy do filmu, co změnili… Přišlo mi, že se to však celé drželo tónu knihy a respektovalo originální materiál. Doufám, že se mnou čtenáři budou souhlasit… doufám, že si uvědomí, že je to forma umění. Je to adaptace.

Richelle se mimo jiné také soustředí na propagaci její nadcházející knihy The Fiery Heart, čtvrté knihy ze série Bloodlines (v češtině Pokrevní pouta), která vychází 19. listopadu. „Některé postavy z VA se zde občas objeví a zároveň jsem zde nechala dost prostoru, pro případ, že bych chtěla ve VA světě pokračovat a napsat další sérii s některou z postav z VA.

Richelle také mluvila o tom, že obrovská popularita upírů je především na stránkách knih. Ale i tak si myslí, že upíři si svoji popularitu získali už dávno a jen tak nevymizí. „Často se mě ptají, ‚proč jsou upíři tak populární?‘ Nevím. Ale rozhodně přetrvávají. Lidé je milují.

Producenti také doufají, že fanoušci si také zamilují nadcházející film, protože pokud ano, tak by případný sequel dostal zelenou kartu. „Natočili by všechny. Pokud první film bude dostatečně populární. To je to nejdůležitější. Rozhodně to měli na paměti. Také obsadili spoustu mladých herců. Pochopitelně, že všichni by byli mladí, ale i tak je rozdíl, zda obsadíte mladého 18 letého herce nebo mladého 25 letého herce, protože pokud máte 6 knih v sérii, za šest let už by byli na své postavy příliš staří.

Několik „vyvolených“ mělo nedávno možnost vidět první podobu filmu. Bylo to testovací publikum, které si své postřehy a dojmy z filmu rozhodně nenechali pro sebe a pustili je na vlny Twitteru. Malá ochutnávka:

Va reakceProtože by bylo vypisování a screenování reakcí na dlouho, můžete se na soupisku podívat na Dhampir Life.

 Zdroj informací a obrázků: CBSNews.com, Hypable.com

2 thoughts on “Co si Richelle Mead myslí o filmu a jak vidí pokračování?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge