Čerstvě z tiskárny: Pátá vlna

Knihy Novinky

Na pulty českých knihkupectví včera vtrhla Pátá vlna. O dystopické sérii Ricka Yanceyho jsme poprvé informovali již v březnu, další zpráva pak dorazila se zahraničním vydáním knihy.

pata-vlnaAnotace knihy: Po první vlně zůstala pouze tma.

Druhé vlně unikli jen ti šťastnější.

A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo.

Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu.

Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.

Kniha se věkově řadí mezi Young Adult, žánrově jde o post apokalyptický příběh odehrávající se po invazi emzáků na Zemi. Pardon, mimozemšťanů. Celou propagaci knihy zahaluje tajemno, takže ani český booktrailer toho extra moc neprozradí. Jisté je jen to, že Cassii a jejímu bratrovi půjde o život a nebude chybět ani nějaká ta romantická zápletka. Hodnocení více než 25 tisíc čtenářů na serveru Goodreads se stále pohybuje nad 4 hvězdičkami z pěti. Pokud jde opravdu o kombinaci Enderovy hry a Croninova Přechodu, pak to bude stát za to.

 Pokud váháte, zda dát knize šanci, můžete si na oficiální promo stránce patavlna.cz stáhnout prvních sedm kapitol. Jednotlivé kapitoly sice nejsou nejdelší, ale nic vám o knize neřekne víc než pořádná ukázka.

Vydal: Baronet
Počet stran: 448
Překlad: Renata Heitelová

Zdroje informací a obrázků: baronet.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge