Vyjde novelka Laini Taylor k Dceři kostí a dýmu

Knihy

Fantasy série o zvláštní studentce pražské umělecké školy Karou u nás sice prožívá tak trochu existenční krizi, ve světě si však vede více než dobře. Čekání na závěrečný třetí díl, který vyjde v dubnu 2014, se tak autorka rozhodla zkrátit vydáním elektronické novelky s názvem Night of Cake & Puppets.

night of the cake puppetsPokud jste četli alespoň první díl, který u nás vydal Knižní klub už v květnu 2012, pak určitě znáte nejlepší kamarádku a spolužačku Karou Zuzanu. Zmiňovaná novelka totiž není o nikom jiném, než o ní a jejím (teď už) příteli Mikovi. Laini Taylor tak čtenářům odhalí, jak probíhalo jejich kouzelné první rande. A jak je zřejmé z profilu eknihy na serveru Goodreads, mnoha čtenářům tím udělala obrovskou radost. Protože kdo by ty dva neměl rád?

Vyprávěna ze střídajících se pohledů, Night of Cake & Puppets je perfektní zamilovaný příběh pro fanoušky série a stejně tak nové čtenáře. Ač je drobná, Zuzana rozhodně není známá svou nesmělostí. Její nejlepší kamarádka Karou ji názývá „vzteklý skřítek“, z jejích „voodoo očí“ tuhne krev v žilách a dokonce i její starší bratr se bojí jejího hněvu. Když ale přijde na tak prostou záležitost jako je povídání si s Mikem, alias „klukem s houslemi“, její odvaha ji opouští. Čeho je moc, toho je příliš. Zuzana je rozhodnutá se s ním setkat a má plán. Je to skvěle propracovaný plán na lov za pokladem, který Mika provede chladnou zimní nocí celou Prahou, než jej zavede k pokladu: Zuzaně! Kluk s houslemi nebude vědět, co ho zasáhlo. 

Novelka o 100 stranách bude v prodeji od 26. listopadu a její cena by měla být přibližně 3-4 dolary.

U nás zatím vyšel pouze první díl, Dcera kostí a dýmu, pokračování („Dny krve a hvězdného svitu“) je předběžně naplánováno na léto 2014. Zda však opravdu vyjde, je nejspíše otázka prodejnosti prvního dílu.

Zdroje informací a obrázků: shelf-life.ew.com, goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge