Top 10 new adult a romance

Knihy Představujeme

Jak je vidno v sekci Knižní recenze, relativně nový literární žánr new adult mi sedl do noty a já začala romány tohoto žánru číst jak na běžícím pásu. Nyní bych se s vámi ráda podělila o deset nejlepších new adultek z těch, které jsem přečetla za prvních osm měsíců tohoto roku. Na některé z nich se můžete těšit i v českém vydání.

1. Real
Číslo jedna a to nejlepší, co mi žánr new adult (i když zde na hranici s romancí) prozatím letos nabídl, určitě nikoho nepřekvapí. Příběh Remyho a Brooke mě oslovil od prvních stránek. Dalo by se říct, že jde o dospělejší, emocionálnější verzi Krásné katastrofy, v Realu se ale skrývá mnohem víc. Remy je muž, který příliš nemluví, nechává za sebe promlouvat písně a především své činy, čímž si mě získal. Brooke je silná hrdinka, která se nejprve musela vypořádat se svými vlastními démony, aby si konečně dovolila jít si za svým štěstím. Real není jen romance o málomluvném boxerovi a atletce s roztříštěným snem. Real je příběhem o síle ukryté v každém z nás. A já jsem velice šťastná, že se Realu dočkáme prostřednictvím nakladatelství Baronet i v českém vydání. Nenechte si ho ujít.
Plná recenze

 

2. Rocked Under
Zasloužená stříbrná medaile, román, který mi svým spádem vyrazil dech. Rocked under je emoční ždímačka, horská dráha, kde nevíte, co bude na další stránce a čím vás šokuje. Scott je jedna z nejúžasnějších postav, o jakých jsem četla. Postava, jejíž výkyvy nálad jsou zde vyhnané do extrému. Jestli si myslíte, že je Travis z Krásné katastrofy šílenec, pak jste se nesetkali se Scottem. Scott je v jednu chvíli skvělý kámoš, v další totální magor a v následující vám zlomí srdce. Rocked under je příběh plný zoufalství a nadějí, smutku a touhy, plný zvratů a překvapení, zrad a překážek, které ale hrdinům nakonec pomohou být těmi, kým musí být, aby si k sobě konečně našli cestu.
Plná recenze

 

3. The Lonely
Moje první a rozhodně ne poslední setkání s autorkou Tarou Brown. Emelyn nezná svou minulost, zato trpí obsedantně kompulzivní poruchou a její život kormidluje tajuplný mecenáš. Její příběh na mě neuvěřitelně zapůsobil, jedná se o temný, na psychiku a city čtenáře náročný příběh, který není pro každého, a především není tím, čím se zpočátku zdá. Je to příběh temný, bolestný a neobyčejný, plný zvratů a překvapení. Světlo do pozadí příběhu pak vnáší román Lost boy, což je tentýž příběh z pohledu hlavního hrdiny, který otevírá mnohé dosud zavřené dveře a vnáší světlo tam, kde dosud byla tma.
Plná recenze

 

4. Connected
Connected není jen obyčejným příběhem ztráty, vyrovnání se s osudem, hledání lásky a touhy žít dál. Vypráví o snaze postavit se na vlastní nohy, vrátit se do života a otevřít se další lásce, aniž by žena zapomněla na milovaného muže, s nímž strávila celý život. Je příběhem romantické osudové lásky lidí, kteří se setkali v době, kdy pro ně ještě neuzrál čas, aby si k sobě našli cestu až ve chvíli, kdy to tak má být. Veškerý děj i pocity hrdinky byly popsány tak realisticky, až se bez mučení přiznám, že jsem při čtení několik hodin plakala. Autorka si tak krásně hraje se slovy, že příběh chytne za srdce a nepustí. Z jemných náznaků a nevysvětlených událostí je ovšem patrné, že se toho v celém příběhu děje více, než autorka naznačila, a dokazuje, že i nejbezvýznamnější nuance našeho života mohou mít obrovský dopad na životy jiných.
Plná recenze

 

5. Thoughtless
Toughtless je příběh dívky, která udělala chybu, přesto si nemůže pomoct, nemůže odolat a neudělat to znovu. Vlastně je to příběh, jaký všichni známe. Příběh nevěry, milostného trojúhelníku, hledání sebe sama a hledání štěstí. Pravdou je, že konec mi přišel velmi přitažený za vlasy, příliš teatrální, ale víte co, ono to fungovalo. Tam, kde jsem si u Wait for you ze všeho toho klišé chtěla rvát vlasy, tady to klišé fungovalo, přesně pasovalo do scén a přestože jsem měla pocit „tohle jsem viděla už tolikrát“, pořád jsem musela číst dál, abych zjistila, jestli jsem to správně odhadla a jak se postavy zachovají.
Románu se dočkáme také v českém vydání.
Plná recenze

 

6. Sins and needles
Sins and needles není žádná sladkobolná romance, kde od začátku do konce víte, že to skončí happy-endem. Autorce se podařilo zkombinovat prvky dramatu, thrilleru a romance způsobem, který chytne a nepustí. Na každé stránce knihy čeká akce a překvapení, vyšponované situace a napětí. Hlavní hrdinka Elli spíš antihrdinkou, která v sobě postupně objevuje dobro a pomalu si hledá cestu i k sobě a odpuštění. Hlavní hrdina Camden je plný překvapení a i když působí poněkud uťáple, stává se skutečným akčním hrdinou, jenž udělá cokoli, aby Elli uchránil před jejím bývalým milencem, nebezpečným Javierem, který se nezastaví, dokud Elli nezíská zpět. A tihle tři rozhodně patří mezi nejzajímavější literární postavy, o nichž jsem zatím četla.

 

7. The Forever of Ella and Micha
Jedná se sice až o druhý díl dylogie o Elle a Michovi, ovšem zatímco první díl na mě působil jako pouhá romance o tom, kterak se do sebe zamilují nejlepší kamarád a kamarádka, aniž by v tom bylo něco víc, pokračování působí dospělejším tónem a tím si mě získalo víc než díl první. Ella s Michou se musejí vypořádat se spoustou těžkostí, které s sebou vláčejí ze své minulosti. Román tak už nepůsobí jako pouhá sladká romanťárna, ale má v sobě přesně to, co od žánru new adult očekávám – sympatické postavy, zajímavý příběh, humor i emoce.
Románu se dočkáme také v českém vydání.

 

 

8. Real Ugly
Počin z pera velice plodné spisovatelky C. M. Stunich, tentokrát příběh z prostředí rockerských kapel na společném turné. Real Ugly je na rozdíl od série Never (viz níže) příběhem hodně drsným, v němž se kloubí romance s thrillerem a není zde nouze o mnohá překvapení i žhavé scény. Autorka nechává do poslední chvíle tápat, o co tam celou dobu jde. Nevybavuji si jinou new adultku takto napínavou a šokující tím, co vše se v průběhu děje stalo, nebo spíše nestalo a bylo pouze naznačeno. A mezi Naomi a Turnerem to naprosto neuvěřitelně jiskřilo, takovou chemii najdete v new adultkách jen výjimečně. Love/hate vztah jak má být; romance, co není žádným roztomilým sladkobolným příběhem o hledání sebe sama a lásky jako takové. Real ugly je syrový, drsný příběh o tom, že ne vždy se dočkáme odpuštění ani sami od sebe.

 

9. Keeping Never
Třetí díl trilogie (navazuje na ni spin-off), která za přečtení určitě stojí celá, ale přiznám se, že třetí díl na mě zapůsobil nejvíce. Možná proto, že na rozdíl od předchozích dvou dílů byl ten třetí nejemocionálnější a nejtemnější a zaměřen na minulost a duši hlavního hrdiny. A co si budeme namlouvat, to táhne. Zvláště, když autorka nechá nahlédnout do nitra muže tak charismatického, málomluvného a tak sympatického, jako je právě Ty McCabe.
Plná recenze

 

 

 

10. The Mighty Storm
Mighty Storm je jeden z těch nepříliš originálních, ale krásných příběhů o lásce mezi dvěma dávnými přáteli, kteří si k sobě po letech hledají cestu, aniž by ublížili muži, který je zde pátým kolem u vozu, čehož si ale sám po část románu není vědom. Román nenabízí žádnou akční zápletku, příběh stojí na řešení vztahu mezi Tru a Jakem, který bojuje se závislostí na drogách, a milostném trojúhelníku, v němž se hlavní hrdinové ocitli. První polovina románu je plná emocí a humoru, za půlkou ovšem nastane zlom a z románu se stává telenovela, kde oba hrdinové svými charaktery obrátí o sto osmdesát stupňů. Mighty Storm je určitě to lepší, co si můžete v žánru přečíst, kvůli té až šokující změně v chování postav si ale tento román vysloužil až poslední místo v žebříčku.

 

Zdroj obrázků: Goodreads.com

1 thought on “Top 10 new adult a romance

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge