Seriál Outlander má svou Claire… a další

Knihy Novinky Seriály

Na začátku září jsme vás naposledy informovali o nových členech hereckého týmu seriálu americké televizní stanice Starz. Tehdy ještě nebyla vybrána hlavní ženská představitelka. Teď už ale tvůrci svou Claire Randall našli.

Caitriona BalfeHlavní hrdinku seriálu si zahraje Caitriona Balfe. Autorka knižní předlohy, Diana Gabaldon, o ní řekla: „Jakmile se na obrazovce objevila, posadila jsem se zpříma a řekla jsem – Tady je!

Výkonný producent Ron Moore dodává: „Caitriona nebyla na ničím radaru. Dokonce ani nebyla na ničím seznamu, ale když jsme uviděli její nahrávku, okamžitě jsme věděli, že je to někdo zvláštní. A po té, co svou roli zkoušela při čtení se Samem, věděli jsme, že je to ona.

Balfe se objevila ve vedlejších rolích ve filmech jako Super 8 nebo Podfukáři, brzy ji uvidíme také ve filmu Plán útěku, jehož česká premiéra je stanovena na 17. října 2013.

Roderick GilkisonnJedenáctiletý Roderick Gilkison si v seriálu zahraje mladého válečníka Hamishe Mackenzieho. Hamish je synem a dědicem Columa MacKenzieho.

V knihách je popisován jako hlučný a temperamentní, přitom si je dobře vědom moci, jakou má jeho otec i strýc – tato moc by jednoho dne mohla být jeho.

Geillis Duncan, skotskou čarodějnici, která se spřátelí s Claire, si zahraje Lotte Verbeek. Tu diváci znají ze seriálu Borgiové. James Fleet se v seriálu stane reverendem Wakefieldem, skotským historikem. Fleeta můžeme znát z filmové adaptace Rozumu a citu anebo seriálu Malá Dorritka.

THE BORGIAS   James Fleet

Zdroj informací a obrázků: TVLine.com, PageToPremiere.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge