Řecké mýty Percyho Jacksona

Knihy

O novém projektu spisovatele Ricka Riordana jsme psali už v dubnu. Nyní kniha mýtů a bájí dostala krásnou obálku a také anotaci. O co tedy půjde?

Na obálce knihy můžeme vidět Percyho obklopeného Diem, Poseidonem, Aténou a Artemis. Rozhodně však nepůjde o další Percyho dobrodružství a čtenáři se nedozví nic o jeho budoucnosti. Jak však známe Riordana, je dost možné, že sem tam utrousí nějakou tu poznámku, aby fanoušky ještě více napnul. V podstatě půjde o převyprávění řeckých mýtů právě Percym jakožto vypravěčem.

Percy-Jacksons-Greek-Gods-Cover

Anotace knihy: Kdo by mohl vyprávět příběhy o počátku lépe, než současný polobůh? V této bohatě ilustrované kolekci poskytuje Percy Jackson pohled „zevnitř“.

„Jeden nakladatel v New Yorku mě požádal, abych sepsal všechno, co vím o řeckých bozích, tak mu říkám: ‚Mohli bychom to udělat anonymně? Protože nechci, aby se na mě Olympané zase naštvali. Ale jestli vám pomůže poznat vaše Řecké bohy a přežít setkání s nimi, když na ně narazíte, tak si myslím, že by sepsání tohohle všeho mohl být můj dobrý skutek na tenhle týden.“

Tak začínají Řečtí bohové Percyho Jacksona, ve kterých Poseidonův syn přidává své vlastní kouzlo – a sarkastické poznámky – ke klasickým příběhům. Vysvětluje vznik světa a se čtenáři se podělí o své názory na každou antickou postavu, od Apollóna po Dia. Percy se nedrží zpátky. „Pokud máte rádi hororová představení, krvavé lázně, lhaní, krádeže, bodání do zad a kanibalismus, pak pokračujte ve čtení, protože to byla rozhodně Zlatá éra tohohle všeho.“

Kniha by měla v originále vyjít v srpnu příštího roku.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, goodreads.com

5 thoughts on “Řecké mýty Percyho Jacksona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge