Neznámá budoucnost Veronicy Roth

Knihy

Jak už jste se od nás dnes ráno dozvěděli, Allegiant se konečně dostává na pulty zahraničních knihprodejců. Končí jedna oblíbená série, a tak se mnozí ptají, co bude následovat, jakým směrem se hodlá Veronica Roth ubrat, a co pro čtenáře chystá dál.

Na svých tumblr stránkách Veronica nabídla několik bodů odpovídající (nebo možná spíše neodpovídající) na tyto otázky.

Neznámá budoucnost

Procházím si otázky, které mi lidé posílají, což dělám často, když prokrastinuji, a několik otázek se pravidelně objevuje, takže na jednu z nich vám odpovím. Ta otázka je variací následujícího:

Co bude teď?

Odpovím v bodech.

1. Ano, budu pokračovat v psaní, jak už jsem dříve na mém blogu zmínila… někde to tam je.

2. Ano, mám už nějaké představy, co by mohlo následovat. Vždy mám několik nápadů, které mi vždy krouží v hlavě. Problém s těmi nápady ale je, že v jakoukoliv chvíli některé z nich jsou A. špatné nápady, B. dobré nápady, ale potřebují více času a práce na nich, C. jsou dobré v hlavě, ale nefungují na papíře, nebo D. jsou dobré nápady, co budou fungovat, yay! Nikdy nevím, který je který, až do okamžiku, kdy je začnu psát a i tak mi to trvá aspoň padesát stránek, než si uvědomím, zda má ten příběh „pevné základy“, jak říká jeden můj profesor. Navíc jsem neměla příležitost psát příběh, co by nebyl spojen s Divergentem již několik let, takže kdo ví, jestli z některých mých nápadů něco vzejde? Já ne.

3. Ano, klidně se může stát, že se zaměřím jiným směrem, než dystopie. Není žádné pravidlo, které říká, že když jednou začnete psát dystopie, musíte u toho zůstat, nebo dokonce psát sci-fi. Dokonce to není ani v mém super tajném manuálu pro spisovatele. Počkat, co? Zapomeňte, že jsem něco řekla /schovává manuál/ (Ale jak jsem již zmínila, nevím, jakým směrem se uberu, protože nevím, který nápad se nakonec ujme.)

4. Avšak, rozhodně si myslím, že se budu držet YA kategorie, protože všechny nápady, co mám (a jsem někdy měla) byly vždy YA. A mně se to líbí.

5. Také vím, že ať se vrhnu do čehokoliv, chvíli to bude trvat, protože mám v plánu si odpočinout aspoň na rok poté, co vyjde Allegiant. Proberte mě, až bude premiéra filmu, okay? (Ne vážně – mám v plánu si dát pauzu a popřemýšlet, o čem budu psát bez zbytečného stresování sama sebe, že musím něco dokončit, bude to super, ale možná to chvíli potrvá.)

6. Ne, neprozradím vám nic o potencionálních idejích na knihu, pokud se nestanou Opravdovou Knihou, Která Bude Vydána. (Většinou nesdílím své nápady ani s rodinou a přáteli.) Nemluvím o nich, dokud se nestanou nepoužitelnými, protože v okamžiku, kdy se o nich lidé doslechnou, tak se jim A. hodně líbí, což mě trochu tlačí do toho, abych je dokončila, i když ten příběh pro mě osobně nefunguje, nebo B. vůbec nelíbí, což mě je pak poněkud zprotiví, i když jsem z nich byla předtím nadšená. Tak jako tak, říkat lidem, nad čím uvažuji předtím, než ten příběh nějak zformuluji, mi nevyhovuje, takže to většinou nedělám. Ve zkratce – co bude následovat – nevím co, nevím kdy, pravděpodobně pro náctileté, smilujte se nade mnou a nenechte mě propásnout premiéru Divergentu, protože budu příliš zaneprázdněna odpočíváním (To poslední je vtip).

Takže jak vidíte, dříve nebo později se jistě dočkáme nějaké další knihy, ale ptát se na to kdy, je momentálně poněkud zbytečné. Avšak nemusíme mít obavy, že se s Veronicou Roth nějak loučíme. Premiéra filmu  je skoro za dveřmi (no dobře, až příští rok), a pokud si film povede dobře, jistě bude natáčení dalších dílů následovat.

Zdroj informací a obrázků: ShelfToScreen.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge